Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pysäköinti kallistuu Tampereella – mutta ei ihan vielä

Tampereen kaupunki kertoo tiedotteessa että yhdyskuntalautakunnassa tämän vuoden marraskuussa päätetyt asukas- ja yrityspysäköintimaksujen hinnan korotukset sekä maksullisen pysäköinnin keston pidentäminen keskustassa Nokia-areenan läheisillä katualueilla eivät tule vielä voimaan vuoden 2022 alusta. Uusi tavoiteaikataulu päätösten voimaantulolle on 1. helmikuuta ensi vuonna.

Maksullisen pysäköintiajan pidentäminen kello 20 asti arkisin ja lauantaisin koskee keskustassa Ratinan rantatien, Tammerkosken, Hämeenkadun, Itsenäisyydenkadun, Sairaalankadun, Kalevantien ja Vuolteenkadun väliin jäävää aluetta. Lisäksi Sairaalankatu siirretään alkaen maksuvyöhykkeestä 3 maksuvyöhykkeeseen 2, jolloin tuntimaksu nousee 1,20 eurosta 2 euroon.

Asukaspysäköintiluvat maksavat korotuksen jälkeen 25 euroa kuukaudessa. Nousua on nykyisestä maksusta viisi euroa. Petsamon alueella hinta on puolet pienempi eli 12,50 euroa kuukaudessa. Asukaspysäköinti on voimassa useilla keskustan alueilla muun muassa Juhannuskylässä, Tammelassa, Amurissa, Onkiniemessä, Kalevassa ja Pyynikillä (pysäköintitunnukset A–K) sekä Petsamossa (pysäköintitunnus L). Luvan lunastaneet voivat pysäköidä liikennemerkin lisäkilven osoittamille paikoille ilman aikarajoitusta, jos tilaa on.

Yrityspysäköinnin yhdyskuntalautakunnassa aiemmin päätetty hinta 560 euroa per vuosi tai 46 euroa kuukaudessa otetaan korotuksen jälkeen pysäköintilupa-alueilla A–K. Korotusta edellisestä vuosimaksusta on 70 euroa ja kuukausimaksusta 5,20 euroa. Petsamon alueella myös yrityslupamaksut ovat puolet pienempiä.