Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuosi 2022 on ensimmäinen, jolloin Tammer Turnaus järjestetään kaksi kertaa – "Pidämme kansainvälisestä maineestamme kiinni"

Vuosi 2022 on lähtökohtaisesti ensimmäinen vuosi, jolloin nyrkkeilyn perinteinen Tammer Turnaus järjestetään kaksi kertaa. Ensimmäinen kerta on tarkoitus järjestää jo tammikuun 21.–23. välisenä aikana.

Mikäli koronapandemia suo, kyseessä olisi ensimmäinen kerta kun turnaus isketään muulloin kuin syksyllä.

– Turnaus oli tarkoitus järjestää viime syksynä, mutta IBA (kansainvälinen nyrkkeilyliitto) muutti syksyllä iskettyjen miesten MM-kisojen päivämääriä useampaan kertaan. Emme halunneet venyttää kisoja seuraavaan syksyyn, vaan palvella suomalaista nyrkkeilyä ja nyrkkeilyfaneja, siksi turnaus siirrettiin tammikuulle, kertoo turnauksen pääsihteeri Aarno Laukkanen tiedotteessa.

Varsinainen syksyn 2022 turnaus on tarkoitus järjestää tuttuun tapaan syksyllä.

Tammikuussa järjestettävä turnaus koettiin Laukkasen mukaan paremmaksi vaihtoehdoksi kuin pitää kaksi välivuotta kansainvälisestä kisakalenterista.

– Varsinkin nyt kun on olympiadin vaihdos, mailla vaihtuu urheilujohtoa ja valmentajia, niin on vaarana että turnaus unohtuu. Uusia turnauksia syntyy koko ajan, mutta meidän vahvuus on se, että olemme perinteinen turnaus ja meillä on hyvä ja varma maine kisajärjestäjänä. Pidämme kansainvälisestä maineestamme kiinni, Laukkanen kertoo tiedotteessa.

Koronapandemian vaikutusta on, että suurin osa turnaukseen osallistuvista nyrkkeilijöistä tulee Euroopasta.

– Eurooppa on vahvin maanosa nyrkkeilyssä, joten se ei heikennä tasoa, Laukkanen sanoo tiedotteessa.