Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Erkkilän silta ja Erkkilänkatu menevät uusiksi – nyt voi tutustua katusuunnitelmaehdotukseen

Tammelan kaupunginosan ja keskustan yhdistävä Erkkilänkatu uudistetaan Erkkilän sillan uusimisen yhteydessä.

Hankkeen katusuunnitelma on nähtävänä 14. tammikuuta saakka täällä.

Kadun ja sillan pohjoisreunaan tehdään eroteltu jalankulku- ja pyöräväylä, ja katua rauhoitetaan läpiajoliikenteeltä.

Erkkilän sillan uusiminen puolestaan liittyy Tampereen henkilöratapihahankkeeseen. Katusuunnitelman tavoitteena onkin sovittaa uusittava silta katurakenteeseen ja samalla parantaa kävelyn ja pyöräilyn olosuhteita.

Uusittava katuosuus on 270 metriä pitkä ulottuen Tammelasta Peltokadulta Erkkilän sillan poikki Rautatienkadulle. Kadun pohjoisreunan jalkakäytävä muutetaan erotelluksi jalkakäytäväksi ja pyörätieksi. Pyörätien leveys on 2,5 metriä ja jalkakäytävän 2 metriä.

Kadun eteläreunalla säilyy nykyinen jalkakäytävä, jonka leveys vaihtelee 2,25 metristä 4,5 metriin. Kadun ajoradan leveys on vähintään 6,75 metriä. Uuden sillan pituus tulee olemaan 64,90 metriä ja hyötyleveys 14,42 metriä.

Erkkilänkadun nopeusrajoitus on jatkossakin 40 kilometriä tunnissa.

Rautatienkadun liittymäalueen suojatiet toteutetaan esteettömyyden erikoistason mukaisiksi. Erikoistason reiteillä käytetään varoittavia laattoja ja luiskareunakiveä. Huhtimäenkadun risteysaluetta korotetaan, jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden kadunylitysten turvallisuuden parantamiseksi.

Erkkilänkatu on tarkoitus uusia vuosina 2022–2023.