Uutisvuosi 2021 | Tamperelaisen aprillipila muutti Keskustorin nimen ja toi funikulaarin kaupungin ytimeen – "Turkulaiset ovat nerokkaita"

Huhtikuun ensimmäisenä päivänä vuonna 2021 Kaupunkilehti Tamperelainen kiihdytti ja viihdytti tamperelaisia siinä missä turkulaisiakin.

Lehti kertoi, että Tampereen Keskustori olisi saamassa uuden nimen, joka olisi tietenkin Tampere Center.

Taustalla oli Turun kaupungin lanseeraus nimetä Turun kaupallinen keskusta Turku Centeriksi. Tiedotteen mukaan kyseessä on "uusi konsepti kaupallisen keskustan elivoiman vahvistamiseksi".

– Turkulaiset ovat nerokkaita. He nimesivät Turun keskustan Turku Centeriksi. On selvää, että emme voi jäädä heille kakkoseksi, perusteli Tamperelaisen uutisessa Kalevi Kurala.

Huhtikuun ensimmäinen päivä on tietenkin aprillipäivä ja kyseessä oli lehtemme aprillipila. Huomiota herätti myös suunnitelma siitä, että Turussa moneen otteeseen teknisiin vaikeuksiin ajautunut funikulaari saisi oman versionsa myös Tampereelle.

Aprillipilassa funikulaari ei olisi kulkenut rinteessä, vaan keskellä Keskustoria.

– Funikulaari kulkee toki tavallisesti rinteessä, mutta emme halunneet tarttua tähän pikkuseikkaan. Alustava ajatus oli, että mäki olisi kasattu Keskustorille Sulkavuoren louheesta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut