Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kangasalan K-Supermarket laajenee ja saa oheen ravintolatilaa

Kangasalan kaupunki ja Kesko Oyj allekirjoittivat tiistaina kauppakirjan, jolla Kesko Oyj ostaa kaupungilta noin 1,06 hehtaaria tonttimaata yhteensä 1,75 miljoonalla eurolla nykyisen Kangasalan keskustan K-Supermarketin laajentamiseksi.

Kauppa on ehdollinen alueella vireillä olevasta asemakaavamuutoksesta. Nykyinen K-Supermarket on erittäin suosittu, joten kaupungin kasvaessa tarvitaan lisää tilaa. Laajennuksen yhteyteen on suunnitteilla kaupan- ja liiketilan lisäksi myös ravintolatiloja.

Kangasalan kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan aluetta koskevan Ellintien asemakaavamuutoksen, jossa nykyinen 2400 kerrosneliömetrin rakennusoikeus kasvaa yhteensä 7800 kerrosneliömetriin.

Kaupan laajentumisen lisäksi alueella käynnistyy myös Tampereentien uuden alikulun rakentaminen. Alikulku yhdistää kaupan alueen entistä paremmin kävellen ja pyöräillen Tampereentien toisen puolen palveluihin.

Lisäksi viereiseen kortteliin Kangasalan valtuusto hyväksyi Myllystenpohjantien asemakaavan, jossa vanha ja matala toimisto- ja liikekortteli päivittyy monikerroksiseksi liike- ja toimistorakentamisen sekä kahden asuinkerrostalon kortteliksi.

Kaupan laajennuksen rakennustöiden on tarkoitus alkaa vuoden 2023 alussa. Alikulun sekä Myllystenpohjantien korttelin rakennustyöt käynnistyvät vuoden 2022 aikana.