Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Nuuskaa Tornion kautta Suomeen, huumeiden kasvattamista yksityisasunnossa – Tamperelaismiehelle vaaditaan vankeusrangaistusta useista päihderikoksista

Kihlakunnansyyttäjä Miia Marttila vaatii tamperelaiselle miehelle vähintään kahden vuoden vankeusrangaistusta useista päihteisiin liittyvistä rikoksista, joita on tehty vuosien 2018–2020 aikana. Kokonaisuuteen kuuluu muun muassa törkeä huumausainerikos: mies on syytteen mukaan syksyn 2018 ja kevään 2019 välisenä aikana laittomasti pitänyt hallussaan noin 247,6 grammaa amfetamiinia.

Tämän lisäksi hän on viljellyt hamppua kotonaan. Poliisi on löytänyt viljelykset huhtikuussa 2019 kotietsinnän yhteydessä. Viljelyitä on ollut sen verran, että kannabista kokonaisuudesta on saatu noin 124 grammaa. Mies on kertonut poliisille saaneensa kannabiksesta myyntituottoja ainakin 12 000 euroa: hän on kertonut esitutkinnassa myyneensä valmista huumetta noin 800 grammaa.

Lisäksi mies on vastannut syytteisiin veropetoksesta, tupakan myyntirikoksesta ja salakuljetuksesta. Nämä kaikki ajoittuvat kevääseen 2019: mies on tuonut Ruotsin Haaparannasta Suomeen Tornion kautta nuuskaa sen verran, että määrä on ylittänyt yksitoista kiloa tuontirajoituksen. Kotimaassa hän on myynyt nuuskaa yhteensä 32 tornia eli 320 purkkia. Tästä nuuskamäärästä hänelle on maksettu 750 euroa.