Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolmansiin koronarokotuksiin aletaan Pirkanmaalla käyttää Modernan Spikevaxia – Pfizer on loppumaisillaan

Kolmannen koronarokotusten piiriin on tullut viime päivinä lisää rokotettavia, kun THL on ohjeistanut rokotusvälin lyhennyksistä toisen ja kolmannen rokotteen välillä. Iäkkäiden ja riskiryhmään kuuluvien kolmannet rokotukset ovat erityisen kiireellisiä. Myös täysin rokottamattomille, 12 vuotta täyttäneille pyritään tarjoamaan edelleen pikaisesti ensimmäinen koronarokotus.

Asiasta tiedottaa Pirkanmaan sairaanhoitopiiri.

Kasvanut kysyntä on johtanut Pfizerin Comirnaty-rokotteen puutteeseen. Tästä syystä Pirkanmaalla on alettu käyttää kolmansiin rokotuksiin Modernan Spikevaxia, vaikka edeltävä kerta olisikin ollut Comirnatya.

Jos rokotettava ei jostain syystä suostu ottamaan hänelle tarjottua rokotevalmistetta, hän voi joutua odottamaan ajankohtaa, jolloin toivottua rokotetta on jälleen käytettävissä. Tämä johtaa rokotussuojan viivästymiseen.

Spikevax-rokote on tarkoitettu 12 vuotta täyttäneelle ja sitä vanhemmalle. Varovaisuusperiaatteen vuoksi alle 30-vuotiaille miehille ei edelleenkään suositella Spikevax-rokotetta, koska siihen liittyy harvinainen sydänlihas- ja sydänpussitulehdusriski tässä ikäryhmässä. Comirnatya pyritään varaamaan riittävästi alle 30-vuotiaiden miesten rokottamiseen.