Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirkanmaan jätehuolto huomauttaa: Muista kierrättää ja lajitella jätteet myös jouluna

Pirkanmaan jätehuolto huomauttaa tiedotteessaan, että kierrätys ja lajittelu on erityisen tärkeää varsinkin joulunpyhien aikaan, jolloin kierrätettävää syntyy kosolti.

– Esimerkiksi tuikkujen, ulkotulien ja hautakynttilöiden alumiinikuoret kuuluvat metallinkeräykseen ja muovikuoret sekä kynttilänjämät sekajätteeseen. Pakkaukset kannattaa litistää, niin jäteastiaan mahtuu enemmän.

– Lahjapaperit kuuluvat sekajätteeseen. Jotta piha pysyy juhlakunnossa, voi pakkausroskat laittaa komeron nurkkaan odottelemaan arkea, tiedotteessa tuodaan esille.

Kinkun jätteiden kanssakin kannattaa olla tarkkana.

– Jouluruokien paistinrasvat kannattaa jähmettää ja lajitella ne biojätteeseen tai kompostiin. Jos pihassa ei ole esimerkiksi biojäteastiaa tai kompostoria, voi kaataa kinkun- ja muut paistinrasvat esimerkiksi tyhjään maitotölkkiin, antaa sen hyytyä ja viedä Kinkkutempun vastaanottopisteisiin tai sekajäteastiaan.

Kinkkutempussa on kyse kiertotalouteen liittyvästä kampanjasta, joka on alkanut 17. joulukuuta ja se jatkuu ensi vuoden puolelle 7. tammikuuta saakka.

– Paistinrasvat eivät kuulu viemäriin. Kinkkutemppu-kampanjan tarkoituksena on kannustaa suomalaiset kierrättämään joulun paistinrasvat uusiutuvaksi dieseliksi, tiedotteessa selvitetään.