Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikko Alatalo on televisiossa jälleen aatonaattoiltana – On äänenä dokumentissa

Kuluvan vuoden vappuaattona Mikko Alatalon syntymäpäivien kunniaksi miehen entinen työnantaja Yleisradio esitti Alatalon kunniaksi yli kahden tunnin mittaisen erikoislähetyksen, jossa Alataloa itseään kuultiin koko lähetyksen ajan haastateltavana.

Nyt Alatalo on äänessä jälleen jouluaaton aattona: Yle esittää kello 21.05 alkaen TV1:llä dokumentin Se maailma, jossa kasvoin, joka käy läpi suomalaista rakennemuutosta ja yhteiskunnan kehittymistä vuodesta 1951 vuoteen 2021 asti. Sinä aikana pohjoisen Suomen pojasta kehittyi pikku hiljaa vahvasti tamperelainen ja pispalalainen perheenisä ja viihdetaiteilija.

Alatalo on 54 minuutin mittaisessa dokumentissa nimenomaan äänessä – häntä kuullaan kokonaisuudessa kertojanäänenä.

– Mikon kertojaääni johdattaa katsojan päähenkilön elämän keskeisiin vaiheisiin ja niiden kautta "isompaan kuvaan" maailman ja suomalaisen yhteiskunnan muuttumisesta. Ajankuvaa luovat Ylen arkiston uutisfilmit rakennemuutoksen Suomesta ja muuttuvasta maailmasta, kuvaillaan dokumentin esittelytekstissä.

Se maailma, jossa kasvoin esitetään jouluaatonaattona kello 21.05 alkaen TV1:llä.

Dokumentti uusitaan joulupäivänä kello 9.00 TV1:llä.

Dokumentin voit katsoa myös tämän linkin kautta.