Pirkanmaan koronatartunnoista suurin osa tulee nyt perhepiirin ulkopuolelta

Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä oli viime viikolla 1613 koronatartuntaa.

Tartunnan lähde selvisi varmuudella 43 prosentilla tartunnan saaneista. Tartunnat ovat peräisin pääasiassa Pirkanmaalta. Suurin osa tartunnoista saadaan nyt perhepiirin ulkopuolelta erilaisista tartunnan lähteistä.

Ulkomailta on tullut tartuntoja noin prosentin verran. Alle 12-vuotiaiden osuus tartunnan saaneista ei ole viikon aikana kasvanut.

Koronan ilmaantuvuus on nyt Pirkanmaalla 566 tartuntaa 100 000 asukasta kohden kahden viikon ajalta. Ilmaantuvuus on selkeästi valtakunnallista tasoa korkeampi. Positiivisten löydösten osuus viikon ajalta on 15,8 prosenttia.

Sairaalahoitoon joutuneista suurin osa on työikäisiä ja rokottamattomia. Tehohoitoon joutuneista 85 prosenttia on ollut kokonaan rokottamattomia. Rokotetuilla tehohoitoa tarvinneilla on ollut sairauksia, jotka ovat heikentäneet rokotteen tehoa.

Ensimmäisen koronarokotteen on Pirkanmaalla nyt ottanut 88,1 prosenttia, toisen rokotteen 83,8 prosenttia ja kolmannen rokotteen 13,5 prosenttia yli 12-vuotiaista.

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut