Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Arvio | Sorin Sirkuksen nuoret ovat huikeita sirkustähtiä

Arvio: Sorin Sirkus on taidelaitos, josta kaikki tamperelaiset voivat olla ylpeitä. Joulushow Soilu näyttää taas miten uskomattomman taitavia nuoria siellä koulutetaan.

Jos haluaa joulun jälkeen nähdä jotain todella upeaa, kannattaa suunnata Nekalaan Ahlmanintielle. Sorin Sirkuksen Joulushow Soilu on hengästyttävän taitava ja viihdyttävä esitys koko perheelle. Ei voi kuin hämmästellä 16–20-vuotiaden nuorten lahjakkuutta. Esiintyjät-ryhmä keikkaileekin jatkuvasti kotimaassa ja ulkomailla.

Sorin Sirkus on toiminut vuodesta 1985 monipuolisena sirkustaiteen keskuksena. Se perustettiin esittämään, ylläpitämään ja kehittämään nuorta sirkustaidetta.Vuosien myötä toiminta on laajentunut, ja vuonna 1993 siellä alkoi sirkustaiteen perusopetus. Opetusta saa myös sirkuslukiossa. Erilaisille kohderyhmille järjestetään matalan kynnyksen toimintaa ja koulutusta on vauvaikäisistä alkaen viikottain yli 500:lle oppilaalle.

Taina Kopra on Sorin Sirkuksen äiti ja sielu – hänen taitavaa käsialaansa on Soilu-esityskin. Kopra on kirjoittanut vaihtelevan ja mielenkiintoisen käsikirjoituksen, joka solmii taitavat sirkusesitykset yhteen. Ohjaajana Kopra on saanut joukkonsa jälleen viritettyä huippuun – tällaista taituruutta ei usein näe.

Soilun alussa neljän hengen ryhmä retkeilee pakkasen paukkuessa vaikeassa maastossa ja putoaa rotkoon. Siellä alkaa jännittävä seikkailu, jossa tavataan niin villieläimiä kuin sirkuslaisia.

Esitykset ovat monipuolisia: narun päällä kävellään, hypitään, ajetaan pyörillä ja heitellään keiloja. Tulta käsitellään melkein pelottavasti ja yhtäkkiä koko näyttämön etureuna roihahtaa. Erilaiset muodostelmat syntyvät kevyesti, mutta ovat vaatineet pitkän harjoittelun. Jännittävimpiä ovat katon rajassa hurjaa vauhtia keinuminen ja vauhdissa tehdyt vaihdot sekä korkeiden tikkaiden päällä tehdyt hypyt.

Koko nuorten ryhmä on todella taitava, mutta erityiskiitokset ansaitsevat karismaattiset Sampo Suihkonen, Iitu Kivimäki, Anna Knuutila ja Sade-Maria Wiherkoski.

Joona Kukkolan vahva musiikki on oleellinen osa show´ta: se seuraa esitystä tarkasti, nostaa tunnelman kattoon. Kitte Klemettilän pukusuunittelu on mielikuvituksen juhlaa. Eero Auvisen valo- ja projisointisuunnittelu luo Oskari Löytösen lavastuksen kanssa huimaavia näkymiä.

Soilu on hurmaava kokonaistaideteos.