Arvio | Sorin Sirkuksen nuoret ovat huikeita sirkustähtiä

Arvio: Sorin Sirkus on taidelaitos, josta kaikki tamperelaiset voivat olla ylpeitä. Joulushow Soilu näyttää taas miten uskomattomman taitavia nuoria siellä koulutetaan.

Jos haluaa joulun jälkeen nähdä jotain todella upeaa, kannattaa suunnata Nekalaan Ahlmanintielle. Sorin Sirkuksen Joulushow Soilu on hengästyttävän taitava ja viihdyttävä esitys koko perheelle. Ei voi kuin hämmästellä 16–20-vuotiaden nuorten lahjakkuutta. Esiintyjät-ryhmä keikkaileekin jatkuvasti kotimaassa ja ulkomailla.

Sorin Sirkus on toiminut vuodesta 1985 monipuolisena sirkustaiteen keskuksena. Se perustettiin esittämään, ylläpitämään ja kehittämään nuorta sirkustaidetta.Vuosien myötä toiminta on laajentunut, ja vuonna 1993 siellä alkoi sirkustaiteen perusopetus. Opetusta saa myös sirkuslukiossa. Erilaisille kohderyhmille järjestetään matalan kynnyksen toimintaa ja koulutusta on vauvaikäisistä alkaen viikottain yli 500:lle oppilaalle.

Taina Kopra on Sorin Sirkuksen äiti ja sielu – hänen taitavaa käsialaansa on Soilu-esityskin. Kopra on kirjoittanut vaihtelevan ja mielenkiintoisen käsikirjoituksen, joka solmii taitavat sirkusesitykset yhteen. Ohjaajana Kopra on saanut joukkonsa jälleen viritettyä huippuun – tällaista taituruutta ei usein näe.

Soilun alussa neljän hengen ryhmä retkeilee pakkasen paukkuessa vaikeassa maastossa ja putoaa rotkoon. Siellä alkaa jännittävä seikkailu, jossa tavataan niin villieläimiä kuin sirkuslaisia.

Esitykset ovat monipuolisia: narun päällä kävellään, hypitään, ajetaan pyörillä ja heitellään keiloja. Tulta käsitellään melkein pelottavasti ja yhtäkkiä koko näyttämön etureuna roihahtaa. Erilaiset muodostelmat syntyvät kevyesti, mutta ovat vaatineet pitkän harjoittelun. Jännittävimpiä ovat katon rajassa hurjaa vauhtia keinuminen ja vauhdissa tehdyt vaihdot sekä korkeiden tikkaiden päällä tehdyt hypyt.

Koko nuorten ryhmä on todella taitava, mutta erityiskiitokset ansaitsevat karismaattiset Sampo Suihkonen, Iitu Kivimäki, Anna Knuutila ja Sade-Maria Wiherkoski.

Joona Kukkolan vahva musiikki on oleellinen osa show´ta: se seuraa esitystä tarkasti, nostaa tunnelman kattoon. Kitte Klemettilän pukusuunittelu on mielikuvituksen juhlaa. Eero Auvisen valo- ja projisointisuunnittelu luo Oskari Löytösen lavastuksen kanssa huimaavia näkymiä.

Soilu on hurmaava kokonaistaideteos.

Sorin Sirkus

Joulushow Soilu 2021

Käsikirjoitus ja ohjaus Taina Kopra

Musiikin sävellys ja sovitus Joona Kukkola

Sirkustekninen sunnittelu ja toteutus Jouni Kivimäki

Lavastussuunnittelu Oskari Löytönen

Pukusuunnittelu Kitte Klemettilä

Valo- ja projisointisuunnittelu Eero Auvinen

Naamiointi- ja maskeeraussuunittelu Jonna Kivimäki

Kampausuunnittelu Malla Tallgren

Tanssikoreografiat Marjo Terästö

Esiintyjät Sorin Sirkuksen nuoret taiteilijat

Muusikot taustanauhoilla Pekko Käppi jouhikko ja Henna Leppänen harmonikka

Tuottaja Pertti Huovinen

Viimeinen esitys 9.1.2022 Sorin Sirkuksessa Ahlmanintie 63

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut