Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirkanmaan koronanyrkki: tapahtumat kiellettävä ja tilat suljettava kahdeksi viikoksi, koronapassi ei auta

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä esittää aluehallintovirastolle kaikkien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokouksien kieltämistä ja liikunta-, urheilu-, huvi- tai virkistystilojen sulkua kahden viikon ajaksi. Tapahtumat ja tilat eivät olisi asiakkaiden käytettävissä edes koronapassilla.

Tapahtumakielto koskee kaikkia yleisötilaisuuksia Pirkanmaalla osanottajamäärästä riippumatta tartuntatautilain 58 pykälän perusteella.

Yleisötilaisuuksien kielto koskisi muun muassa teatteri- ja elokuvaesityksiä, konsertteja ja urheilutapahtumia.

– Pirkanmaalla sairaalahoidon kuormitus on edelleen lisääntynyt koronapotilaiden hoidon vuoksi. Vaikka suurin osa sairaalaan joutuneista on rokottamattomia, koko alueella on vähennettävä ihmisten välisiä kohtaamisia yleisötapahtumien kieltämisellä ja asiakastiloja sulkemalla, ohjausryhmä perustelee tiedotteessa.

Asiakastilojen sulkeminen tartuntatautilain 58g-pykälän koskisi voimaan tullessaan seuraavia tiloja:

+ joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan ja kontaktilajien harrastamiseen sekä vastaavaan liikuntaan käytettävät tilat sekä kuntosalit ja vastaavat tilat

+ yleiset saunat, uimahallit ja kylpylät sekä niiden pukuhuonetilat

+ tanssipaikat ja kuorolaulutoiminnan tilat ja harrastajateatteritilat

+ huvi- ja teemapuistot sekä sisäleikkipaikat ja -puistot

+ kauppakeskusten yleiset oleskelutilat

Tilat voivat olla auki vain ammattiurheilijoille.