Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere julistaa joulurauhan, mutta missä? – Salaisuus paljastuu vasta aattona kello 12

Joulurauha julistetaan Tampereella tänä vuonna paikasta, joka on vielä salaisuus. Tampereen tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra, tuomiorovasti Olli Hallikainen julistaa joulurauhan jouluaattona kello 12, mutta paikkaa ei kerrota julkisuuteen etukäteen.

Joulurauhan julistuksessa turvaudutaan poikkeusjärjestelyihin koronaviruspandemian vuoksi jo toista kertaa. Viime vuonna Tampereella julistettiin joulurauha Kalevan kirkon katolta. Myöskään silloin tapahtumapaikkaa ei kerrottu etukäteen.

Joulurauhan julisti viime vuonna Tampereen silloinen pormestari Lauri Lyly. Tänä vuonna julistuksen lukee tuomiorovasti Olli Hallikainen.

Joulurauhan julistus oli Tampereella aiemmin kaupungin perinne, mutta vuonna 2018 joulurauhan julistus siirtyi Tampereen tuomiokirkkoseurakunnalle.

Vuosina 2018 ja 2019 Aleksanterin kirkon portailla tapahtunutta julistusta oli kirkon edustalla seuraamassa noin tuhat ihmistä.