Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Ensin varastettiin polttoainetta Tesomalta, sitten annettiin auto humalaiselle Hämeenkyrössä – tamperelaismiehelle päiväsakkoja

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut kolmekymppisen tamperelaismiehen 75 päiväsakon rangaistukseen neljästä rikoksesta, jotka ajoittuvat samalle päivämäärälle kesäkuuhun 2021. Listaan kuuluu kaksi ajoneuvoverorikkomusta, kulkuneuvon luovuttaminen juopuneelle sekä varkaus.

Kesäkuussa 2021 mies oli ensin anastanut polttoainetta Tesomalla sijaitsevan rakennusliikkeen pihamaalta. Mukana touhussa on ollut muitakin henkilöitä. Teossa käytetyt kanisteri ja pumppuletkut ovat olleet mukana miehen käyttämässä henkilöautossa.

Tämän jälkeen mies on siirtynyt autonsa kanssa Hämeenkyröön, jossa hän on luovuttanut autonsa käyttöön kaverilleen, joka on kuitenkin ollut ajokunnottomassa tilassa. Autossa on ollut myös verot maksamatta eikä sitä ollut katsastettu, ja näistä syistä mies on syyllinen myös kahteen ajoneuvoverorikkomukseen.

Rangaistusta mitattaessa kolmekymppisen miehen osalta on sovellettu koventamisperustetta: hänellä on aiempaa rikoshistoriaa vastaavien tekojen kautta.