Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Soittokeikalle jouluaattona? Mikäpä ettei, tuumasi Teräsbetonista tuttu kitaristi – "En ole mikään perinteinen jouluihminen"

Keikka: Vili Rantanen soittaa keikan jouluaattoiltana ensimmäistä kertaa urallaan. Keikalle hänet houkutteli vanha kaveri.

Jos Tampereella ei jouluaatto perinteisellä konseptilla maistu, voi lähteä alkuiltana katsomaan Viljo ”Vili” Rantasta kello 17 Pub Simoniin Hämeenkadulle.

Esiintyminen on Tampere Rock Cityn keikkalistan ainoa jouluaatolle merkitty keikka.

Mies on sama, äetsäläislähtöinen Viljo Rantanen, joka nähtiin aikanaan myös euroviisulavalla Teräsbetoni-yhtyeen kitaristina.

– Se oli Belgradissa ja elettiin kevättä 2008. Onhan siitä maisemasta pitkä matka Simonin trubaduurilavalle, hän naurahtaa.

Nyt Teräsbetoni on tauolla, mutta Rantanen painaa. Tämä on tosin ensimmäinen kerta, kun mies esiintyy jouluaattona.

– Simonin käytäntö on se, että perjantaisin on afterwork-keikkoja, ja ne ovat perjantaina, on työpäivä tai juhlapyhä. Jouluaatto on nyt sopivasti perjantaina.

– Paljon on tullut tehtyä keikkoja joulupäivänä ja tapaninpäivänä. Nyt on varmasti ensimmäinen kerta, jolloin olen aattona keikalla.

Hän päätyi jouluksi keikalle kaverinsa kautta.

– Olen käynyt Simonissa muutenkin esiintymässä kerran-kaksi vuodessa. Ystäväni hoitaa nykyisin Simonin artistikiinnityksiä, ja hän kysyi että täällä olisi yksi vapaa päivä plus jouluaatto, mutta se ei varmaan kiinnosta. Sanoin siihen, että järjestyy, ei ole ongelmaa.

Simonin trubaduurilavalta on pitkä matka euroviisulavoille.

– On siinä varmasti matkaa, se pitää paikkaansa. En ole koskaan valinnut mihin menen keikalle, menen sinne minne pyydetään. Simon on kiva ja tunnelmallinen paikka, siellä on hienoa aina esiintyä ja totta kai kiinnostaa, Rantanen sanoo.

Jouluna ohjelmassa on perinteinen trubaduurisetti.

– Ajattelin lähteä jouluun siltä pohjalta, että mikäli baari haluaa tavallisen afterwork-keikan, niin en vedä paikan päällä mitään joululauluja. Ehkä toki pikkaisen ounastelen sellaista, että jos ihminen haluaa viettää pubissa jouluaattona, niin hän tuskin on kovin hartaan ja perinteisen joulun kannattaja muutenkaan.

– En ole itsekään mikään kovin perinteinen jouluihminen. Soittohommat ajoittuvat hyvin usein juhlapyhiin, joten niitä ei voi ajatellakaan erityisen spesiaalisti. Alalle kuuluu se, että juhlapäivät menevät töissä, ja sen kanssa olen hyvinkin sinut, Rantanen kuvailee.

On juhlapyhässä hyviäkin puolia.

– Joulussa parasta on rauhoittuminen. Se toimii ihan mistä vaan näkökulmasta, Rantanen sanoo.