Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampereen kaupunki etsii vuoden 2021 kulttuuritekoa – nyt sitä voi ehdottaa

Tampereen kaupunki myöntää vuosittain Vuoden kulttuuriteko -palkinnon. Palkinnon avulla halutaan nostaa esiin tahoja, jotka ovat elävöittäneet tamperelaista kulttuurielämää. Kuka tahansa voi ehdottaa mielestään palkitsemisen arvoista kulttuuritekoa 9. tammikuuta asti saakka sähköisellä lomakkeella.

Asiasta kertoo Tampereen kaupunki tiedotteessa.

Kulttuuriteko voi olla muun muassa tuote, palvelu, taideteos, tapahtuma, esitys, organisaatio, yhdistys, henkilö tai jotain muuta. Kriteerinä on, että Vuoden kulttuuriteko on olemassaolollaan tai toiminnallaan kehittänyt, rikastuttanut tai monipuolistanut Tampereen kulttuurielämää. Palkintoa ei myönnetä Tampereen kaupungin omalle toiminnalle. Päätöksen vuoden kulttuuriteosta tekee sivistys- ja kulttuurilautakunta ehdotusten joukosta.

Vuoden 2020 kulttuuritekona palkittiin Musiikkiklubi G Livelab Tampere (kuvassa). Aiemmin palkintoja on myönnetty seuraaville: Kulttuuritoimitus, Kulttuuriosuuskunta TRELMU, Tampere Chamber Music -festivaali, Päivä Tampereella 1918 -produktion työryhmä: Vihan päivät 1918 -draama, Tuliteatteri Flamma: Narrien uni -esitys, ohjaaja Marika Vapaavuori: Euroopan Nuorten Olympiafestivaalin avajais- ja päätösohjelma, Maailmantango-festivaali, Teatteri Siperia ja toimittaja Matti Wacklin, Kehitysvammaisteatteri La Strada, Hukkatilan Kesäsiirtola -toiminta, Annikin runofestivaali, Maria Mattila ja Keltainen talo, SirkusRakkausPumPum ry sekä Pertti Ketonen ja Grafiikanpaja Himmelblau: Finlayson Art Area -kuvataidetapahtuma.