Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lisää penkkejä ja roskiksia, valaistussaneeraus menossa... – Tätä asukkaat toivovat Multisiltaan ja Peltolammille

Peltolammilla ja Multisillassa parannetaan ympäristön esteettömyyttä, turvallisuutta ja kulkureittejä. Alueella on tehty asukastutkimus, jonka tulokset ovat nyt selvillä.

Tutkimuksesta ja sen tuloksista tiedottaa Tampereen kaupunki.

Mielipiteensä ja huomionsa kehitettävistä asioista ovat kertoneet myös alueiden asukkaat: karttakyselyssä saatiin runsaasti parannusehdotuksia meneillään oleviin suunnittelukohteisiin.

– Saimme paljon hyviä huomioita ja nyt muun muassa lisätään penkkejä ja roskiksia kulkureittien yhteyteen. Valaistussaneeraus on käynnissä ja jatkuu Peltolammin uimarannalla sekä sitä ympäröivällä kulkureitillä. Multisillanpuiston uudistuksen yhteydessä myös reittien puustoa tarvittaessa karsitaan ja uusitaan opasteita sekä valaistusta, kertoo lähiöohjelman projektipäällikkö Henna Kuitunen tiedotteessa.

Peltolammin alueella esteettömyyden puutteisiin liittyviä merkintöjä tuli erityisesti Lempääläntien, Tilkonmäenkadun ja Automiehenkadun risteykseen. Lisäksi raportoitiin saman risteysalueen tuntumassa olevan K-kaupan ja muiden palveluiden ympäristön puutteista esteettömyydessä ja liikenteen aiheuttamasta turvattomuuden tunteesta. Tien ylityspaikkaan ja levähdyspenkkien puutteisiin liittyviä huomioita merkittiin karttaan myös Peltolamminkadun, Ruokomäenkadun ja Pähkinämäentien varsille.

Multisillan alueella karttavastauksia kertyi erityisesti Multisillan K-Marketin, Multiojankadun ja Lempääläntien varsille ja risteysalueille. Suurin osa esteettömyyspuutteista liittyy liian vähäiseen valaistukseen, ylityspaikkojen turvattomuuteen tai korkeisiin reunakiviin. Multisillanpuistossa turvattomuuden tunteita herättäviä paikkoja koetaan olevan Multisillanpolun varrella ja erityisesti sen itäpäässä ja liikerakennusten kohdalla.