Tammelan stadionille muun muassa K-Supemarket ja Pancho Villa – YIT myi stadionin liiketilat eteenpäin

YIT on myynyt Tammelan stadionin liiketilat S-Pankki Pääomarahastot Oy:n hallinnoimalle Terrieri Kiinteistöt -rahastolle.

Myytävien tilojen pinta-ala on yhteensä 3300 neliömetriä. Rakentaminen aloitettiin heinäkuussa 2021 ja hankkeen on määrä valmistua marraskuussa 2023.

YIT toteuttaa stadionin kellaritasoon sijoittuvat kauppakeskus-, pysäköinti- ja aputilat. Liiketiloihin tulee vuokralaiseksi muun muassa Kesko, joka vuokraa liki 2500 neliön kokoisen tilan, johon tulee iso K-ruokakauppa. Lisäksi liiketiloihin tulee muun muassa Pancho Villa -ravintola ja pysäköintitiloihin Aimo Park.

YIT tiedotti asiasta maanantaina.

– On suuri kunnia olla mukana uudistamassa ja kehittämässä Tampereen keskustaa näin uniikilla ja merkittävällä hankkeella. Valmistuttuaan alue on poikkeuksellinen yhdistelmä vapaa-ajan toimintoja, urheilua, palveluja, pysäköintiä sekä asumista kaupungin ytimessä, kertoo YIT:n talonrakentamisen Tampereen yksikön johtaja, Janne Korja tiedotteen mukaan.

– Tammelan stadionin sijainti on erinomainen ja alueella on erityinen paikka tamperelaisten sydämissä. Näemme Tammelan seudussa paljon potentiaalia ja olemme iloisia siitä, että voimme olla mukana kehittämässä aluetta, Terrieri Kiinteistöjen rahastonhoitaja Eero Ojala sanoo tiedotteessa.

– Olemme iloisia, että olemme mukana näin merkittävässä hankkeessa ja voimme rakentaa alueelle K-Supermarketin kasvavaa asiakaskuntaa palvelemaan. Sijainti stadionin yhteydessä on hieno, sijaitseehan se ratikkareittien vaihtopaikalla ja ympärillä on monipuolinen hybridihanke, johon sijoittuu asuntoja, jalkapallostadion ja liiketiloja, Keskon aluejohtaja, Jari Alanen kommentoi tieodotteessa.

Lisäksi YIT toteuttaa hybridikorttelin Kalevan puistotien puoleiset kolme asuinrakennusta, joista Tampereen Yläriman myynti alkaa vuoden 2022 alussa. YIT rakentaa myös Vapari ja Kulmuri -asuinkerrostalot, jotka on myyty sijoittajille. Vaparin rakennuttaa X-Group Asunnot Oy ja Kulmurin Asuntopehtoori. Hankkeissa on yhteensä 137 asuntoa sekä laadukkaita liiketiloja vilkkaan Kalevan puistotien varrella. Hankkeista on sisäyhteys rakennettavaan liikekeskukseen mahdollistaen asukkaille vaivattomat kaupalliset palvelut.

Tammelan Stadion -hanke toteutetaan Tampereen kaupungin kanssa integroituna projektitoteutuksena. Kokonaisuuteen kuuluvat jalkapallostadion, viisi asuinrakennusta sekä liike- ja pysäköintitiloja.

Valmistuttuaan stadion vastaa harrastajamäärien kasvuun ja täyttää 8000 hengen katsomoineen UEFA:n korkeimman kategorian vaatimukset, mahdollistaen korkean tason kansainväliset ottelut.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut