Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Riskiryhmiin kuuluvien 5–11 -vuotiaiden koronarokottaminen alkaa Hatanpäällä 21. joulukuuta alkaen

5–11 -vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien lasten koronarokotukset alkavat 21. joulukuuta Hatanpään rokotusyksikössä.

Yksikköön keskitetään kaikki tamperelaisten ja orivesiläisten 5–11-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien lasten koronarokotukset. Rokotusyksikköön on perustettu oma linja lasten rokotuksia varten. Rokotusyksikkö sijaitsee Hatanpään terveysaseman viereisessä C-rakennuksessa (Hatanpäänkatu 24).

Rokotukset toteutetaan ajanvarauksella. Huoltaja voi varata ajan lapselle verkossa tai puhelimitse.

Verkkoasioinnin yleisohje löytyy kouluterveydenhuollon verkkosivuilta. Ohje koskee myös alle kouluikäisiä.

Puhelimitse voi varata ajan soittamalla terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 03 5657 0023 (joka päivä kello 7–22 välisenä aikana).

Yleisimmät syyt riskiryhmään kuulumiselle ovat säännöllistä hoitavaa lääkitystä vaativa astma, diabetes sekä merkittävä ylipaino (lasten painoindeksi ISO-BMI yli 30). Riskiryhmään kuuluminen tarkistetaan rokotustilanteessa.

Rokotukselle tullaan huoltajan kanssa. Huoltajat päättävät yhdessä lapsen rokottamisesta ja lapsen rokottamiselle tulee olla molempien huoltajien suostumus. Lapsen rokotteelle tuova huoltaja huolehtii siitä, että rokottamiselle on suostumus myös mahdolliselta toiselta huoltajalta. Kirjallista suostumusta ei kuitenkaan pyydetä.

5–11-vuotiaille annettava koronarokote on BioNTech-Pfizerin Comirnaty, josta lapsille käytetään nimenomaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua pienemmän annoksen sisältävää valmistetta.