Lappi-matkailu tuli Nokia-areenalle: Suomen ensimmäinen areenahotelli avasi ovensa Tampereella – "Sijainti on aivan tapahtumien keskipisteessä"

Maanantaina avautunut Suomen ensimmäinen areenahotelli Lapland Hotels Arena on hienosäätöä vaille uudenkarhea. Näin voisi kuvailla kokonaisuutta, jota esiteltiin mediaväelle keskiviikkona.

Esimerkiksi hotellin odotettu kattoterassi 12. kerroksessa on hulppea, mutta keskiviikkona sielläkin tehtiin vielä pientä hienosäätöä muun muassa lattiapintoihin.

Terassia kannattaa kuitenkin odottaa, sillä näköalaa riittää korkeuksista moniin suuntiin ja konsepti. Erityisesti kevätkausi ja kesäaika nostavat odotuksia.

Lapland Hotelsin hallituksen puheenjohtajana pitkään työskennellyt Pertti Yliniemi on lopputuloksesta innoissaan. Vuosikymmenien ajan yritystoimintaa vetänyt Yliniemi uskoo, että uusi konsepti vetää varsinkin kansainvälisiä lomailijoita ja tapahtumavieraita.

Varauksia on tehty pitkälle ensi kevääseen, jolloin pelataan odotettu jääkiekon MM-kotiturnaus.

– Tapahtumahotelli kiinnostaa asiakkaita. Sijainti on aivan tapahtumien keskipisteessä, ja Tampereen asema matkailukaupunkina kasvaa koko ajan. Me taas haluamme tarjota pohjoisen elämyksiä, ja uskon että meillä on myös niiden tarjoamiseen erinomainen ammattitaito, Yliniemi sanoo.

Tampereella avautunut kokonaisuus on Lapland Hotels -ketjun suurin, ja se työllistää noin 70 vakituista työntekijää. Merkittävien tapahtumien aikana henkilökunnan määrä kasvaa lähes sataan.

Huoneita on 273, lisäksi on kokoustiloja sekä odotettu Laawu Rooftop Terace & Sauna. Tapahtumien hälinää ja vilskettä pyritään tasoittamaan rauhoittavalla hotelliympäristöllä ja sisustamisella. Hotelleissa on muun muassa aitiohuoneita, joiden terassilta pystyy katsomaan esimerkiksi jääkiekko-otteluita tai keikkoja. Ne vaativat paitsi hotellivarauksen, myös liput tapahtumiin.

– Se on meidän tavaramerkkimme, että Lappi on vahvasti läsnä ja näkyy kaikessa alkaen sisustuksesta päätyen ruokatarjontaan. Ajatuksemme on sellainen, että hotelli olisi kuin rauhallinen keidas keskellä areenan sykettä, kuvailee toimitusjohtaja Ari Vuorentausta ketjun tavoitteita.

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut