Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

”Naapurustoon saatiin uusi keskusta” – Tältä tuntui, kun Nokia-areena avattiin keskiviikkona

Tapahtuma: Arkkitehti Daniel Libeskind oli onnellinen nähdessään ensimmäisen suunnittelemansa areenan valmiina ja täynnä juhlakansaa.

Me onnistuimme, totesi Nokia-areenan hallituksen puheenjohtaja Markku Mäkiahon areenan avajaisissa. Areenan matka ideasta valmiiksi on ollut pitkä: suunnitteleminen aloitettiin jo yli kymmenen vuotta sitten.

– Valtavan hieno olo, kun miettii sitä, että karkeasti kymmenen vuotta sitten nähtiin Danielin piirustuksia kaupungin johtoryhmässä ja nyt ollaan tässä yhtäkkiä, sanoi Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen (kok.).

Tyhjästä ei areena toki ole n oussut, vaikka alue Ikosen sanoin onkin aiemmin ollut ”joutomaata” radan päällä.

– Ratayhteys on aikaisemmin ollut kaupunkitilaa jakava asia. Nyt otetaan tällainen joutomaa käyttöön ja saadaan ihan uusi tapahtumapaikka kaupungin ytimeen. Tämä on kaupunkikehitystä parhaimmillaan, Ikonen sanoi.

Areenan toimitusjohtaja Marko Hurmeen mukaan viimeiset 1,5 kuukautta yleisin kysymys on ollut, valmistuuko areena ajallaan. Alunperin oli tarkoitus, että areenalla olisi alkanut toiminta jo kesän jälkeen.

– Ei nyt kauhean kauaksi mennyt, Mäkiaho totesi.

Tämä on ollut fantastinen matka eikä se ole vielä ohi.

Arkkitehti Daniel Libeskind totesi areenan olevan ”naapuruston uusi keskus”. Libeskindille areenaprojekti oli ensimmäinen laatuaan. Vaikka hän on suunnitellut useita tunnettuja rakennuksia, tämä oli ensimmäinen areena.

– Se tekee tästä niin jännittävää, Libeskind sanoo.

– Se on arkkitehtuurin mysteeri ja magiikka, että ideasta ja luonnoksesta tulee todellinen. Eikä sitä voi todistaa muuten kuin rakentamalla.

Libeskind muistutti, ettei hän ole tehnyt areenaa yksin: mukana on ollut useita arkkitehteja.

– Tämä on ollut fantastinen matka eikä se ole vielä ohi, Libeskind sanoi tulevaan eteläkanteen ja sen tornitaloihin viitaten.

Oman merkityksensä projektiin on tuonut itse kaupunki.

– Tampere ei ole mikä tahansa kaupunki, se on Tampere.