Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampere-Pirkkalan lentoreittien määrä moninkertaistuu ensi keväänä – "Nyt meillä on yhteydet, mutta vain käyttämällä ne pysyvät"

Lentoliikenne: Tampere-Pirkkalan lentokentän toiminta tulee vilkastumaan ensi vuonna huomattavasti. Nykyisten kahden reitin lisäksi kentälle tulee kahdeksan reittiä, joista kuusi on uusia.

Tampere-Pirkkalan lentokentällä päästään ensi keväänä palaamaan ryminällä koronaa edeltävään aikaan. AirbBaltic ilmoitti tiistaina aloittavansa kentältä kuusi uutta reittiä ensi vuoden toukokuussa.

– Se merkitsee tosi paljon lisää tekemistä, matkustajia ja lentoja. Ei pelkästään omille ihmisille vaan kaikille lentoaseman yhteydessä toimiville yrityksille, sanoo lentoaseman päällikkö Mari Nurminen.

– Tietysti lennot merkitsevät koko Pirkanmaalle paljon: vapaa-ajan matkustajille, elinkeinoelämälle ja tapahtumille. Hyvät reitit tulla Tampereelle ja myös meidän lähteä matkoille Eurooppaan.

Tällä hetkellä Tampere-Pirkkalan kentältä lennetään kahteen kohteeseen: AirBaltic Riikaan ja Ryanair Lontooseen.

– Nythän meille tulee tosi hyvä kattavuus, kun miettii, että Saksasta on kaksi kohdetta, Frankfurt ja München sekä Kööpenhamina ja Oslo. Nämä ovat ne kohteet, joita meidän matkustajat ja elinkeinoelämä ovat kaivanneet. Nyt meillä on kaikki ne, Nurminen iloitsee.

Kentällä toiminta tulee kuitenkin vilkastumaan jo ennen toukokuussa alkavia lentoja. AirBaltic lisää maaliskuussa lentoja Riikaan ja Finnair aloittaa aamuyhteyden Helsinkiin.

Pitää tehdä töitä, että markkinoidaan ja käytetään oman kentän yhteyksiä.

Mari Nurminen

– Sitten odotamme tietysti SAS:ia tulevaksi.

SAS lentää Tampere-Pirkkalasta Tukholmaan ja tällä hetkellä liput ovat myynnissä maaliskuun lopusta alkaen.

– SAS on ollut tauolla myös, toivottavasti palaavat aikaisemmin, Nurminen sanoo.

Toukokuussa alkavat AirBalticin lennot merkitsevät noin 6000 matkustajapaikkaa ja 2000 lentoa vuodessa. Tämän hetken tilanteeseen verrattuna se tuo valtavasti lisää lentoja ja paikkoja.

– Päästään ryminällä palautumaan, tosi hieno juttu.

– Nyt päästään jo ensi vuonna hyvin lähelle vuoden 2019 tasoa, mutta kun ajattelee, että liikenne lähtee isosti käyntiin vasta keväällä. Jos miettii koko vuoden tasolla, mennään selvästi yli vuoden 2019.

Finavialla on Tampere-Pirkkalan kentällä noin 30 omaa työntekijää. Ihmisiä kentällä on kuitenkin enemmän, kun mukaan otetaan muun muassa tulli, kahvilat sekä huolinta ja lennonjohto, jotka ovat myös omia yrityksiään. Laskelmia siitä, paljonko uutta henkilöstöä ensi vuonna tarvitaan, ei vielä ole ehditty tehdä.

– Onneksi tässä on vielä vähän aikaa, toukokuuhun mennessä kaikki on valmiina.

Nurminen toivoo, että Tampereen ja koko Pirkanmaan asukkaat lähtisivät niin sanotusti kotikentältä lentoon.

– Nyt meillä on yhteydet, mutta vain käyttämällä ne pysyvät, Nurminen muistuttaa.

– Paljon ja kauan kaivattuja ja työstettyjä yhteyksiä. Nyt kun ne on, pitää tehdä töitä, että markkinoidaan ja käytetään oman kentän yhteyksiä.