Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Teatteriarvio | Ti-Ti Nallen joulutarina laittoi lapset laulamaan Tampereella

Teatteriarvio: Riitta Korpelan luomat nallet ovat ihastuttaneet 29yli 30 vuotta, nyt Tampereen Komediateatterin näyttämöllä.

Riitta Korpela, os. Varpuluoma, aloitti laulajanuransa kotipaikkakunnallaan Ilmajoella Lasse Lintalan johtamassa Ahonkylän flikat-lauluyhtyeessä. Se sai suuren suosion ja esiintymismatkoja tehtiin aina Amerikkaa myöden.

Myöhemmin Riitta Korpela opiskeli lastentarhanopettajaksi ja valmistui Sibelius-Akatemiasta musiikkileikkikoulun opettajaksi. Elämäntyönsä hän on tehnyt lasten parissa. Vuonna 1986 hän perusti Ti-Ti Tuotannon ja siitä pitäen nallet ovat olleet hänen seuranaan.

1990-luvun alussa Korpela tutustutti Pikku Kakkosen katsojia musiikin maailmaan. Mukaan tuotantoon tulivat myös äänitteet, kirjat ja muu oheistuotanto. Hän on saanut kahdeksan kultalevyäkin. Pitkään Korpelalla oli Ti-Ti Nallen oma talo Ikaalisissa, mutta sille etsitään nyt uutta paikkaa.

Ti-Ti Nalle ystävineen tekee myös esiintymiskiertueita eri puolille maata.

Tampereen Komediateatteriin Ti-Ti Nallen joulutarinan piti tulla jo viime joulun alla, mutta koronapandemia esti sen.

Joulutarinan juoni on melko yksinkertainen: pieni nalle on unohtanut kirjoittaa joulupukille ja pelkää saako nyt ollenkaan lahjoja. Käy myös ilmi, että joulupukki on eksynyt sankkaan Hirvimetsään eikä tonttu Taapero ole löytänyt häntä. Kuinka nyt käy joulun?

Esitys koostuu monista Riitta Korpelan säveltämistä ja esittämistä lauluista. Ne eivät ole perinteisiä lastenlauluja vaan rytmisiä, iskelmätyyppisiä. Lapsiin ne uppoavat helposti – heillä on rytmi veressä. Korpela kysyy myös lapsilta haluavatko he laulaa yhdessä ja tuttu Tuiki, tuiki tähtönen sujuu hienosti. Korpelalla on taito saada lapset mukaan ja he vastailevat katsomosta reippaasti kysymyksiin. Kirkas lapsenääni ”löylyä lissää” kuuluu katsomosta saunakohtauksen lopussa. Se tuo yhteisöllisyyttä esitykseen.

Ti-Ti Nallen, Tau Nallen, Triolin ja Ti Ri Vauvan rooleissa sukkuloivat tottuneesti Anni Tikkanen, Miisa Virtanen, Samuli Ainasvuori ja Lotta Koskiranta. Ainasvuori ja Koskiranta tuovat myös upeilla tanssinumeroillaan esitykseen maagista säihkettä.

Panu Raipia onnistuu erinomaisesti sekä ohjaajana että leppoisana joulupukkina.

Eero Auvisen valosuunnittelu luo yksinkertaiseen lavastukseen jännittävää syvyyttä ja värien tanssia, jota Janne Pärnäsen taitava äänisuunittelu vielä korostaa.