Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Teiskontien jalankulku- ja pyöräilyväylä on avattu liikenteelle – keväällä kevyttä kunnostusta ja istutuksia

Tampereella kuluneen kesän ja syksyn aikana parannetun Teiskontien eteläpuolitse kulkevan jalankulku- ja pyöräilyväylän kiertotiejärjestelyt on purettu ja väylä on avattu liikenteelle.

Teiskontiellä jalankulku- ja pyöräilyväylän palvelutasoa nostettiin Hervannan valtaväylän ja Jaakonmäenkadun välisellä osuudella. Työnaikaiset kiertotiejärjestelyt on nyt purettu.

Jalankulku ja pyöräily ovat taas mahdollisia koko pituudeltaan tutulla Teiskontien eteläpuolisella väylällä.

Uusi väylä sujuvoittaa jalankulkua ja pyöräilyä vilkkaalla Teiskontiellä. Ennen kaikkea se parantaa väylällä liikkujien turvallisuutta, sillä jalankulku- ja pyöräilyväylän palvelutasoa nostettiin leventämällä sen poikkileikkausta, korjaamalla tasausta ja muuttamalla väylän linjausta.

Parannetun osuuden pituus on kokonaisuudessaan noin 2,2 kilometriä. Uudistetun jalankulku- ja pyöräilyväylän uusi kokonaisleveys vaihtelee 6,0–10,25 metrin välillä.

Lisäksi jalankulku- ja pyöräilyväylän koko valaistus uusittiin. Kolmen linja-autopysäkin yhteyteen rakennettiin katokselliset polkupyörätelineet ja Teiskontien liittymissä uusittiin saarekkeita ja tehtiin liikennevalojärjestelyitä.

Aikaisen talventulon ja materiaalien saatavuusongelmien vuoksi kaikkia istutus-, pintarakenne- sekä liikennevalo- ja valaistustöitä ei saatu kokonaan valmiiksi vuoden 2021 aikana.

Jalankulku- ja pyöräilyväylän viimeistelevät työt tehdään loppuun ensi keväänä ja alkukesästä.