Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kysely: Joka toinen kannattaa ydinvoiman käytön lisäämistä – ”Suomessa kuluu juhannusyönäkin enemmän sähköä kuin ydinvoimalla pystytään tuottamaan”

Joka toinen kannattaa ydinvoiman käytön lisäämistä Energiateollisuus ry:n kyselyssä.

Kokoomuksen kannattajista jopa 75 prosenttia haluaisi lisätä ydinvoiman käyttöä, etujärjestön teettämästä energia-asenne -kyselystä selviää.

Ydinvoiman käytön kannatus on nyt suurempi kuin koskaan aiemmin, Energiateollisuus tiedottaa viitaten aikaisempiin kyselyihinsä.

Samalla ydinvoiman vastustus on vähäisempää kuin koskaan aikaisemmin. Vain 18 prosenttia suomalaisista haluaisi vähentää sen tuotantoa nykyisestä.

Vielä vuosikymmen tai pari sitten ydinvoiman vastustus vaihteli neljänneksestä yli neljäänkymmeneen prosenttiin, Energiateollisuus tiedottaa.

Kannatusluvut osoittavat, että ilmastoystävällinen suomalainen energiapolitiikka nauttii laajaa hyväksyntää, Energiateollisuuden toimitusjohtaja Jukka Leskelä kertoo.

Ydinvoima sopii meille hyvin.

Jukka Leskelä

– Yhteisymmärryksemme ympäristöliikkeen kanssa on kasvanut. Me olemme vähentäneet päästöjä, ja ympäristöstä huolestuneet ihmiset ovat alkaneet nähdä, että ydinvoima on osa ilmastoratkaisua, Leskelä sanoo energia-alan elinkeino- ja työmarkkinapoliittisen etujärjestön tiedotteessa.

Sähköntuotannon perusta rakentuu ydinvoimalle, jonka osuus ylittää 40 prosenttia tuotannosta ensi vuoden aikana, Energiateollisuuden tiedotteessa sanotaan.

Loppuosa kotimaisen sähkön tarpeesta katetaan tuulivoimalla, sen vaihtelevuutta kompensoivalla vesivoimalla, sekä kaupunkien ja teollisuuden lämmön ja sähkön yhteistuotannolla.

– Ydinvoima sopii meille hyvin, koska olemme korkean peruskulutuksen maa, Leskelä toteaa tiedotteessa.

– Suomessa kuluu juhannusyönäkin enemmän sähköä kuin ydinvoimalla pystytään tuottamaan, vielä senkin jälkeen, kun Olkiluoto 3 on verkossa. Sitä mahtuu tänne lisää.

Säteilyturvakeskus antoi torstaina luvan Olkiluoto 3:n ydinreaktorin käynnistämiseen.