Uusi elintarvike- ja terveydensuojeluvalvonnan perusmaksu tulee voimaan vuonna 2022

Elintarvikealan toimijoille, päiväkodeille, kouluille, sosiaalialan laitoksille, liikuntapaikoille sekä talousveden toimittajille on tulossa vuoden 2022 alusta alkaen uusi, vuosittain perittävä valvonnan perusmaksu. Maksu koskee valtaosaa ympäristöterveydenhuollon valvontakohteista, ja sen suuruus on kaikille valvottaville toimijoille 150 euroa.

Uudesta valvonnan perusmaksusta on säädetty sekä elintarvikelaissa että juuri hyväksytyssä terveydensuojelulaissa. Vuonna 2022 uusi valvonnan perusmaksu peritään kaikilta valvontakohteilta, jotka ovat Tampereen alueellisen ympäristöterveyden kohdetietojärjestelmässä tammikuusta alkaen ja kuuluvat lainsäädännön mukaan maksun perimiseen piiriin. Perusmaksun lisäksi tarkastuksista peritään hyväksytyn taksan mukaiset tarkastusmaksut.

Elintarvikevalvonnassa perusmaksu peritään suurimmalta osalta elintarvikeyrityksistä kuten ravintoloilta, myymälöiltä, kahviloilta ja tuotantolaitoksilta. Perusmaksua ei kuitenkaan peritä alkutuotannon toimijoilta, kyläkaupoilta eikä yleishyödyllisiltä yhteisöiltä kuten ruoka-aputoimijoilta.

Terveydensuojeluvalvonnassa perusmaksun piirin kuuluu muun muassa suurin osa majoitushuoneistoista, liikuntatiloista ja urheiluhalleista sekä koulut, päiväkodit, lastenkodit ja ympärivuorokautista hoivaa antavat sosiaalialan yksiköt.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut