Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Emmaliina Tulkki palasi takaisin kotiin – "Ilveksessä on taustat kunnossa ja hyvä fysiikkavalmentaja"

Ilveksen naisten jalkapallon edustusjoukkue sai marraskuussa hyviä uutisia, kun seuran oma kasvatti, pari vuotta sitten Ruotsissa ammattilaisena pelannut Emmaliina Tulkki teki sopimuksen joukkueen kanssa.

Tulkki on vasta 21-vuotias, mutta jalkapalloilijana jo konkari: 15-vuotiaana Ilveksen edustusjoukkueeseen murtautunut ja nuorena pelaajana jo 13 maalia tehnyt pelaaja on joukkueelle kova vahvistus. Moni muistaa, että Tulkki äänestettiin vuonna 2017 myös Vuoden Tamperelaiseksi Urheilijaksi.

– Yksi syistä sopimukselle oli se, että täällä on taustat kunnossa ja hyvä fysiikkavalmentaja. Vasemman polven eturistisidevamman kuntoutus on vielä kesken, joten ensimmäisenä tavoitteena on kuntouttaa polvi ja päästä sen jälkeen täyteen pelikuntoon.

– Ilves oli yhteydessä ja tarjosi hyvää sopimusta, joten valinta oli sikäli helppo.

Pelaaja on ilahtunut myös siitä, mihin suuntaan Ilves on kehittynyt viime vuosina.

– Toiminta on muuttunut ammattimaisemmaksi. Naisiinkin halutaan panostaa, ja joukkue on todella potentiaalinen. Myös valmennus on hyvin ammattimainen.

– Kansallisen Liigan taso on koventunut ja muuttunut tasaisemmaksi. Aikaisemmin oli ehkä niin, että kovia joukkueita oli pari kolme, nyt taso on parantunut laajalla rintamalla, Tulkki huomioi.

Emmaliina Tulkki pelasi jo 17-vuotiaana Ruotsin-mestarin Linköpingin riveissä. Heti ensimmäisellä kaudella plakkariin tuli liigamestaruus. Seuraavalla kaudella tuli terveysongelmia.

Aikaa hän kuvailee hyvin kasvattavaksi ja erittäin opettavaiseksi. Lajin huipputaso vaatii todella paljon.

– Olin todella nuori kun lähdin sinne, mutta nyt tiedän hyvin sen minkälaista on oikea ammattilaisen elämä. Se on tosiaan pelkkää jalkapalloa ja myös tavallaan hyvin raaka maailma. Olen pelaajana varmasti nyt henkisesti paljon vahvempi.

Kunhan viime kauden alla pettänyt polvi tulee kuntoon, pelaaja uskoo pääsevänsä hyvään vireeseen.

– Toivon tietysti ensimmäisenä sitä, että polvi tulee kuntoon mahdollisimman hyvin. Sen jälkeen toivon mahdollisimman paljon pelejä ja mahdollisimman isoa roolia. Toivon, että pystyn omalla esimerkilläni johtamaan myös joukkuetta, Tulkki sanoo.