Tammer-Golfin uusi toiminnanjohtaja innoissaan: Pääseekö lähivuosina ratikalla golfviheriölle?

Joku voisi surkutella, että näyttääpä Tammer-Golf ry:n tulevaisuus ikävältä, kun raitiotien kiskot halkovat lähivuosina läpi Ruotulan kentän ja asuintalojakin nousee nykykentän alueelle, mutta alkukeväästä yhdistyksen toiminnanjohtajana aloittava Markku Ignatius katsoo muutosta mahdollisuutena.

– Tammer-Golfissa on uskomaton mahdollisuus tehdä suomalaista golfhistoriaa. Talissa on toistaiseksi ainoa Suomen kenttä, johon Raide-Jokerin suunnitelmien mukaan pääsee lähivuosina ratikalla ja Tammer-Golfin kenttä saattaa olla se seuraava. Sillä tavoitettaisiin juniorit ja autottomat ihmiset, Ignatius sanoo.

– Herkkupalana tämän kaiken ohessa on se, että pääsen Suomen golfikoni Mikko Ilosen kanssa yhteiseen projektiin, hän jatkaa.

Tammer-Golf teki viime vuonna Ilonen Designin kanssa sopimuksen uuden kenttähankkeen suunnittelusta. Ilosen yritys on luonut Ruotulan kentän tulevaisuudelle lukuisia vaihtoehtoisia suunnitelmia.

Tammer-Golf totesi jo viime vuonna haluavansa Ruotulan kentän olevan sekä koko perheen golfkeskus että merkittävien golfkilpailujen järjestäjä.

Ignatius tietää, että Mikko Ilonen osaa suunnitella kentän, joka vastaa molempiin tarpeisiin.

Talissa on toistaiseksi ainoa Suomen kenttä, johon Raide-Jokerin suunnitelmien mukaan pääsee lähivuosina ratikalla ja Tammer-Golfin kenttä saattaa olla se seuraava.

Korona-ajasta on ikävä nimetä voittajia, mutta golf on eittämättä sellainen. Pelaajamäärät ovat kasvaneet pandemian aikana hurjasti.

Lajilla on ollut Suomessa myös vaikeita aikoja, joten uutta suosiota kannattaa käsitellä harkiten.

– Golfilla on Suomessa profiloitumisen paikka. Nuoriso ajattelee lajista eri lailla eikä se halua golfin olevan vanhojen setien pönötyslaji. Nuoret haluavat pitää hauskaa pelaamisen ohessa ja meidän golfjohtajien tehtävä on miettiä, mitä golf voisi olla kokonaiskokemuksena, Markku Ignatius linjaa.

Markku Ignatius

57-vuotias kauppatieteiden maisteri, kotoisin Helsingistä.

Toimi ennen valintaa Tammer-Golfin toiminnanjohtajaksi Espoon Golfseura ry:n toiminnanjohtajana sekä Gumböle Golf Oy/Ry toimitus-/toiminnanjohtajana Espoossa.

Ennen Espoo Golfia hän on toiminut muun muassa Helsingin Golfklubin toiminnanjohtajana sekä St. Laurence Golf Oy/Ry toimitus-/toiminnanjohtajana.

Ignatius valittiin FGMA:n (golfjohtajien henkilöyhdistys) Vuoden Golfjohtajaksi vuonna 2020.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut