”Se turvaa tulevaisuuden” – Hervannan maanalainen jäähalli on menossa remonttiin

Hanke: Toteutuessaan työ laittaa hallin yli puoleksi vuodeksi kokonaan kiinni vuonna 2023. Tuolloin halli täyttää pyöreät 40 vuotta.

Vuonna 1983 valmistunut, maan alla sijaitseva Hervannan jäähalli on menossa remonttiin. Asiaa on käsitelty tällä viikolla sivistys- ja kulttuurilautakunnassa, joka näytti suunnitelmalle vihreätä valoa.

Rakennustyöt on suunniteltu alkaviksi helmikuussa 2023 ja niiden on määrä valmistua saman vuoden lokakuussa. Väistötilatarve on suuri kun kaksi kaukaloa poistuu käytöstä.

– Liikuntapalveluista ohjattaisiin käyttäjät Hakametsään ja Tesomalle siksi aikaa, kunnes työt on tehty. Jonkinlainen haaste siitä eittämättä tulee, mutta väistötilojakaan ei ole. Siitä tulee käytännössä yhden kauden vajaus. Työ on katsottu sen verran haastavaksi, että muuta vaihtoehtoa ei ole, sanoo hankepäällikkö Jarmo Viljakka.

– Työ on joka tapauksessa perusteltua tehdä nyt. Sillä saadaan hallin tulevaisuus turvattua, Viljakka jatkaa.

Remontin kokonaiskustannukset tulevat olemaan yhteensä 2 049 000 euroa. Käyttäjiä hallissa on tänä vuonna arvioitu olleen noin 55 000.

Nykyisten tilojen suurin haaste on jääkoneen ja lumensulatusaltaan sijainti käyttäjien sisääntulo- ja kulkureitin vieressä. Nykyinen sijainti on todettu turvallisuusriskiksi johtuen risteävästä liikenteestä ja katvealueista.

– Jääkoneen ja sulatusaltaan sijoituspaikka tullaan remontin toteutuessa siirtämään keskellä olevan pukuhuonekokonaisuuden toiseen päähän niin, että ne eivät sijaitse käyttäjien kulkureiteillä. Samalla vanha huonokuntoinen tilakokonaisuus puretaan, ja rakennetaan uudelleen, Viljakka sanoo.

Kaikki kevytrakenteiseksi luokitellut tilat laitetaan hallissa uusiksi. Niillä tarkoitetaan muun muassa pukuhuonetiloja ja kahvilatilaa.

– Ne ovat huonossa kunnossa, ja ne rakennetaan uudelleen. Hankkeen yhteydessä tullaan uudistamaan myös hallin salaojat, kertoo Viljakka.

Tarve tehdä vanhaan halliin uudistuksia selittyy osittain myös sillä, että läheltä kulkeva ratikka on parantanut huomattavasti kulkemista paikan päälle.

– Jäähallin tilantarve ei sinänsä tule muuttumaan, Viljakka kertoo.

Uutta tulee suunnitelman mukaan jonkin verran. Pukuhuoneita tulee hallin keskialueelle yhdeksän, joista toiseen kerrokseen kolme. Tuomarien puku- ja pesutilat sekä samassa kokonaisuudessa sijaitseva varasto, henkilökunnan tilat, ensiaputila ja siivoustila puretaan ja rakennetaan uudelleen.

Käyttäjille on suunnitteilla kymmenen pukuhuonetta. Määrä on sama kuin nytkin.

– Pukuhuoneiden määrää ei pystytä lisäämään, koska tila on rajallinen, Viljakka kertoo.

Remontti

Hervannan jäähalli

Sivistyslautakunta käsittelee tällä viikolla esitystä Hervannan maanalaisen jäähallin remontoimisesta vuoden 2023 aikana.

Toteutuessaan remontti sulkee jäähallin kahdeksaksi kuukaudeksi. Kokonaiskustannukset ovat hieman yli 2 miljoonaa euroa.

Hallia käyttää noin 55 000 henkilöä vuodessa. Heidät ohjataan kaupungin muihin jäähalleihin, Hakametsään ja Tesomalle.

Remontissa laitettaisiin uusiksi muun muassa hallin pukuhuonetilat, ensiaputila sekä peseytymistilat.

Jäähalli täyttää kahden vuoden päästä 40 vuotta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut