Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Vastaanotto on ollut hyvä ja lämmin" – Filippiiniläiset hoiva-avustajat aloittavat Tampereella

Ensimmäiset Tampereen kaupungin rekrytoimat filippiiniläiset hoiva-avustajat ovat saapuneet Suomeen ja aloittaneet oppisopimukseen kuuluvan työharjoittelun tehostetun palveluasumisen yksikössä. Tampereen kaupunki kertoo asiasta tiedotteessa.

Kuukauden kestävän harjoittelun aikana he suorittavat näyttötutkinnon, jonka jälkeen he voivat aloittaa hoiva-avustajan työt.

− Vastaanotto kaikissa yksiköissä on ollut hyvä ja lämmin, kertoo palvelujohtaja Mari Patronen Tampereen kaupungilta.

Ennen Suomeen tuloa filippiiniläiset työntekijät ovat käyneet koulutuskuntayhtymä Saskyn järjestämän hoiva-avustajan koulutuksen Hongkongissa. Lisäksi he ovat opiskelleet suomen kieltä ja kieliopinnot jatkuvat edelleen Suomessa.

Hoiva-avustajat auttavat asiakkaita muun muassa peseytymisessä, pukeutumisessa, ruokailussa, liikkumisessa, ulkoilussa ja toimintakyvyn ylläpitämisessä. Hoiva-avustaja ei työskentele työvuorossa yksin. Hoiva-avustaja ei ole vastuussa lääkehoidosta eikä suorita sairaanhoidollisia tehtäviä.

Filippiiniläisillä hoiva-avustajilla on mahdollisuus jatkaa Suomessa opintoja ja suorittaa myös lähihoitajatutkinto Tredun oppisopimuskoulutuksessa.

Suomessa on pula hoiva- ja hoitoalan työntekijöistä. Lisäksi hoitajamitoituksen lakimuutoksen vuoksi vuonna 2023 Tampereella tarvitaan noin 530 uutta hoitajaa eri tehtäviin. Uusia keinoja tarvitaan, jotta ikäihmisten tarvitsemat palvelut pystytään turvaamaan nyt ja tulevaisuudessa.

Tampereen kaupunginhallitus päätti elokuussa, että Tampere osallistuu työperäisen maahanmuuton pilotointiin Healthcare Staffing Solutions Oy:n (HSS Oy) kanssa.

Pilotissa rekrytoidaan 34 hoiva-avustajaa Filippiineiltä Tampereelle. Nyt hoiva-avustajia saapui 13, loput 21 valitaan tammikuussa ja tavoitteena on, että he aloittavat työharjoittelun Tampereella maaliskuussa 2022.