Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tohloppi, Näsijärvi, Niihama ja Olkahistenlahti – Kaupunki päätti avustaa neljää retkiluistelukohdetta

Tampereen kaupunki avustaa retkiluistelua alkaneella talvikaudella neljässä järvikohteessa yhteensä 36 500 eurolla. Sivistys- ja kulttuurilautakunta päätti avustuksista tiistaina kokouksessaan.

Retkiluistelun kohdeavustuksia kaudelle 2021-2022 myönnettiin seuraaville yhteisöille ja yrityksille: Hiking Travel, HIT ky:lle 23 000 euron avustus Näsijärvelle, Tohlopin luisteluradalle 11 300 euron avustus Tohloppijärvelle, Niihaman Majalle 2000 euron avustus Niihamajärvelle ja Aholan omakotiyhdistys ry:lle 200 euron avustus Olkahistenlahdelle.

Avustuksissa huomioon on otettu lautakunnan hyväksymät arviointikriteerit, muun muassa radan pituus, ylläpitoedellytykset, turvallisuus sekä radan saavutettavuus ja käyttäjämäärät. Avustuskriteerien mukaan retkiluistelun kohdeavustuksia voidaan myöntää yhteisöille ja yrityksille Tampereen alueella ylläpidettävien retkiluisteluratojen kunnossapitoon.

Kaupungin avustuksen myöntäminen edellyttää, että avustusten saajat vastaavat radan kunnossapidosta sekä käyttö- ja käyttäjäturvallisuudesta.

Tampereen kaupunki on myöntänyt avustusta retkiluistelutoimintaan Näsijärvellä ja Tohlopissa useana vuonna. Lisäksi vuosittain on tullut kyselyitä uusien retkiluisteluratojen aurausmahdollisuuksista.

– Retkiluistelulle on paljon kysyntää kaikenikäisten tamperelaisten ulkoilijoiden ja kuntoliikkujien piirissä, ja retkiluisteluradat edistävät Tampereen tavoitteita kasvattaa kaupungin vetovoimaa myös matkailu- ja elämyskaupunkina, toteaa apulaispormestari Matti Helimo tiedotteessa.

Mikäli luistelurata ei täytä kaupungin asettamia edellytyksiä avustuksen käytölle, tai avustuksen saaja ei mainitun toiminnan kannalta riittävistä olosuhteista huolimatta toteuta retkiluistelurataa tai mikäli olosuhteista johtuen rataa ei voida lainkaan toteuttaa, kaupungilla on oikeus periä avustus takaisin osittain tai kokonaan.