Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Sofia Vikman ilmoitti ehdolle lähdöstä viime hetkellä – "Sote-uudistus hallintohimmeleineen on monelle vaikeaselkoinen ja etäinen"

Kokoomuksen kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu ja Pirkanmaan maakuntavaltuuston puheenjohtaja Sofia Vikman lähtee ehdolle tammikuun aluevaaleihin.

Vikman kertoi asiasta tiedotteessa tänään ehdokaslistojen lopullisena jättöpäivänä.

– Aluevaalit ovat tärkeät. Uusissa aluevaltuustoissa ratkaistaan terveydenhuoltomme, vanhusten ja lapsiperheiden palvelujen, mielenterveyspalvelujen ja pelastusalan tulevaisuus, sanoo Vikman.

– Sote-uudistus hallintohimmeleineen on monelle vaikeaselkoinen ja etäinen. Eikä se ole mikään ihme. Hyvinvointialueille kuitenkin tarvitaan osaavia päättäjiä, jotka ymmärtävät taloudesta ja tuntevat uuden lainsäädännön, jatkaa Vikman.

Vikmanin mukaan varsinainen sote-uudistus tehdään vasta nyt.

– Hallitus on luonut vasta hallintomallin – nyt on aika pelastaa palvelut. Hoitajapula ja koronapandemia haastavat terveydenhuoltomme kantokykyä. Henkilöstön työoloista on huolehdittava, ja palvelujen pitää toimia koko ajan, vaikka uudistuksen aikataulu ja ajankohta ovat vähintäänkin haastavia. Suurena huolena on se, miten rahat saadaan riittämään, kun sote-malli päinvastoin kasvattaa kustannuksia. Velaksi eläminen tulevien sukupolvien kustannuksella tai verojen loputon korottaminen eivät ole vaihtoehtoja. Sanon ei uudelle maakuntaverolle, linjaa Vikman.

Hyvinvointialueiden aluevaalit pidetään sunnuntaina 23. tammikuuta 2022.