Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Klubi palasi kärkeen – Koronavuoden Paras Tamperelainen Bilepaikka top 20, olkaa hyvät

Äänestys: Ratkaistiinko bilepaikkakisa pilkkihaalareilla, spekuloi voittaja.

Kai tässä Toppahousuklubilla oli jotain vaikutusta, naurahtaa Klubin ravintolapäällikkö Mirka Sirviä-Mäkelä.

Kaupunkilehti Tamperelaisen lukijat äänestivät toukokuussa Klubin ykköseksi Paras Tamperelainen Bilepaikka 2021 -äänestyksessä. Tulosten julkaiseminen jäi silloin odottamaan parempia aikoja yökerhobisnekselle.

Sirviä-Mäkelän mainitseman Toppahousuklubin esiin nostamisessa on hiven yöravintoloiden vaikean ajan mustaa huumoria.

Klubi järjesti tapahtuman neljä kertaa sydäntalvella 2021. Terassilla ulkotiloissa oli tarjolla muun muassa kuumaa mehua ja kaakaota sekä monotanssit ja afterski-henkeä. Asustukseksi vinkattiin pilkkihaalaria.

– Väkeä kävi mukavasti. Eivät ne taloudellisesti riemujuhlia olleet, mutta muistuttivat ihmisille, että olemme yhä olemassa, tiivistää ohjelmapäällikkö Janne Laurila.

Klubilla toimintaa on päästy käynnistelemään syksyn mittaan. Monitoimitilassa syödään arkisin lounasta, keikat alkavat pääosin kello 21 ja sen jälkeen Klubi jatkaa yökerhona.

– Meillä on Tampereen kovimmat DJ:t ja hyvät opiskelija-alennukset, avaa Sirviä-Mäkelä yökerhon painotuksia.

Tullikamarin Klubin puoli remontoitiin kokonaan ensimmäisinä koronakuukausina.

Tampereen kaupungin omistamassa rakennuksessa on edessä vielä suurempi remontti, kun vuonna 1901 valmistuneessa Tullikamarin rakennuksessa alkaa remontti, jossa uusitaan muun muassa rakennuksen katto ja talotekniikka. Noin 10 miljoonan euron arviolta 1,5 vuotta kestävä remontti on alkamassa loppuvuodesta ja ajaa Klubinkin jossain vaiheessa väistötiloihin.

– Klubin puolen remontissa vanha rokkiluola sai raikkaampia sävyjä ja uuden valaistuksen, kertoo ravintolapäällikkö.

Paras Tamperelainen Bilepaikka 2021 -äänestyksen toinen oli Hämeenkadun Henkka ja kolmonen G Livelab.

Äänestyksen ehdokaslistalla ei ollut enää mukana äänestyksen vuosina 2018–20 voittanutta Dorista, joka sulki ainakin väliaikaisesti ovensa, kun Aleksanterinkadun siipirakennus purettiin alkuvuodesta.

Viime vuoteen verrattuna top 10:een nousivat sijalta 15 kakkoseksi noussut Henkka, sijalta 11 kaksi sijaa noussut Telakka ja sijalta 13 kymmenenneksi noussut Heidi’s Bier Bar.

Top 10:stä putosivat ovensa sulkeneet Doris ja Jack the Rooster ja kolme pykälää sijalle 11 pudonnut Olympia.