Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämeenkadulla avautuu torstaina uusi ravintola – viikonloppuisin on brunssi sekä cocktail-iltoja

Tampereen Stockmannin katutasossa, aivan Hämeenkadun pääovien vieressä avautuu torstaina Bistro Koo, joka on osa alakerrassa olevan K-Supermarket Hämeenkadun palvelukokonaisuutta.

Bistro Koo on auki joka päivä kello 9-21 paitsi tulevista pyhäpäivistä joulupäivänä se on suljettu.

Bistro Koossa on asiakaspaikkoja noin parillekymmenelle ihmiselle, mutta se palvelee myös take away -ravintolana.

Bistro Koo hyödyntää K-Supermarket Hämeenkadun keittiötä, jossa valmistetaan kaikki sen ruoat eli muun muassa sämpylät, patongit, rieskat, salaattiateriat, leivokset, sushit sekä päivän lounaskeitto.

Bistro Koossa valmistetaan erilaiset kylmät ja kuumat juomat ja ravintolassa on myös alkoholimyyntioikeus.

– Meillä on brunssi lauantaisin ja sunnuntaisin. Perjantain ja lauantain iltoina on paikalla baarimikko, joka valmistaa cocktaileja ja mocktaileja, kauppias Jaro Salkoharju sanoo.

Hän kuvaa bistron vaaleahkoa yleissävyä ”pelkistetyn skandinaaviseksi”. Ikkunoihin tulee vain pienet teippaukset, jotta avoin näkymä ulos ja sieltä sisään säilyy.

Salkoharjun ensimmäinen ajatus oli avata Bistro Koo syksyllä, mutta monenlaiset syyt siirsivät avaamista talveksi.

– Siihen vaikuttivat muun muassa muuttuvaan koronatilanteeseen liittyvät säännökset, koska meillä on asiakaspaikkoja ja alkoholitarjoilu. Laitteiden maailmalta tulevista komponenteista on ollut pulaa ja rakennusmiehilläkin on ollut kovin kiireiset aikataulut, kauppias toteaa.

– Kun huomasimme, että emme saa bistroa auki itsenäisyyspäivään mennessä, päätimme siirtää avaushetken suosiolla lähemmäksi joulua, hän jatkaa.

Bistro Koon tiloihin istumaan tulevilta asiakkailta kysytään koronapassia kello 17 jälkeen.

K-Supermarket Hämeenkatu on ollut avoinna lähes neljä kuukautta. Jaro Salkoharju sanoo asiakkaiden löytäneen hienosti kaupan, jonka valikoimaa ja konseptia päivitetään koko ajan yhteistyössä asiakkaiden kanssa.