Särkänniemi laajenee Taysiin – "Sairaalahuvipuistosta muodostuu monipuolinen kokonaisuus niin, että lapsen ikä ja fyysiset kyvyt eivät rajaisi hauskanpitoa"

Tays Keskussairaalan uuteen pääaulaan tulee sairaalahuvipuista, jonka Tays toteuttaa huvipuiston yhteistyössä Särkänniemen kanssa.

Tays tiedotti useamman vuoden suunnittellun hankkeen toteutumisesta tiistaina.

Huvipuisto on tarkoitus avata jo huhtikuussa 2022 osana Taysin 60-vuotisjuhlavuotta. Puistoa operoi ja siellä tapahtuvaa lastenkulttuuritoimintaa koordinoi Tampereen Lastenklinikan Tuki ry.

– Haluamme rakentaa paikan, jossa lapsipotilaat voivat yhdessä läheistensä kanssa irtaantua hetkeksi potilasarjesta ja päästää seikkailunhalun ja mielikuvituksen valloilleen. Tämä on tärkein Särkänniemen yhteiskuntavastuun hankkeistamme. Olemme laittaneet tähän taloudellisia panostuksia, mutta ennen kaikkea sydämemme, kertoo Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä.

Sairaalahuvipuistosta tulee paikka pelailuun ja leikkimiseen, ja siellä voi viettää myös vaikkapa pienen potilaan syntymäpäiväjuhlia. Huvipuistoon on suunniteltu myös monipuolista lastenkulttuuria. Huvipuistoa voivat käyttää tukikohtanaan myös sairaalaklovnit ja sairaalan muut esiintyjät. Huvipuiston pääkohderyhmä ovat erityisesti 3–10-vuotiaat lapset. Alue on suunnattu lapsipotilaille, heidän läheisilleen sekä lapsille, jotka vierailevat läheistensä luona sairaalassa.

– Sairaalahuvipuistosta muodostuu monipuolinen kokonaisuus niin, että lapsen ikä ja fyysiset kyvyt eivät rajaisi hauskanpitoa. Perinteisiä kyydissä istuttavia huvilaitteita alueelle ei tuoda, vaan sisällöt perustuvat seikkailullisuuteen ja yllätykselliseen itse tekemiseen, kertoo Särkänniemen kehitysjohtaja Ville Aarresuo.

Monelle sairaalakäynti voi olla pelottavakin kokemus, mutta sairaalahuvipuisto voi tehdä vierailusta hauskemman.

– Tämä on yksi keino parantaa lapsipotilaiden ja lapsiperheiden viihtyvyyttä ja hälventää sairaalakäyntiin mahdollisesti kohdistuvia pelkoja, kertoo Taysin kehittämisjohtaja Arto Ranta.

Sairaalahuvipuisto sijoittuu hyvin saavutettavaan paikkaan uuden pääaulan välittömään läheisyyteen, ja tilan rakentaminen alkaa heti vuoden vaihteen jälkeen. Varsinaiset asennustyöt alkavat vuoden 2022 alussa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut