Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kotimainen jalkapallotähti teki monivuotisen sopimuksen Ilvekseen – "Pelillisesti hänelle on suunniteltu erittäin suurta roolia meidän pallollisessa pelissä"

Jalkapallon Veikkausliigan Ilves on solminut hyökkäävän keskikenttäpelaaja Petteri Pennasen kanssa pelaajasopimuksen, joka kattaa kaudet 2022, 2023 ja 2024. Sopimus sisältää lisäksi seuran option kaudesta 2025.

Veikkausliigan ehdottomiin tähtipelaajiin lukeutuva 31-vuotias Pennanen on kuopiolaisen jalkapallon kasvatti, joka on pelannut Veikkausliigaa Kuopion Palloseuran, Turun Palloseuran ja Rovaniemen Palloseuran riveissä. Veikkausliigaotteluita hän on pelannut yli 250 kappaletta.

Hänen uransa tähänastinen tähtihetki on ollut kauden 2019 Veikkausliigan mestaruus joukkueen kapteenina Kuopion Palloseuran paidassa. Lisäksi hän on voittanut KuPS:n riveissä yhden kerran Veikkausliigan hopeaa (2017) sekä kaksi kertaa pronssia (2018, 2020).

Näiden lisäksi hänen palkintokaapistaan löytyy Veikkausliigan pronssimitali kaudelta 2012 TPS:n paidassa sekä yksi Liigacupin voitto niin ikään kaudelta 2012 TPS:n riveissä. Veikkausliigan parhaaksi keskikenttäpelaajaksi hänet on valittu kaksi kertaa (2018 ja 2019). Veikkausliigamaaleja Pennanen on tehnyt urallaan 43 kappaletta.

Suomen kenttien lisäksi Pennanen on pelannut Puolassa, Indonesiassa ja viimeksi juuri päättyneellä kaudella Yhdysvalloissa. Suomea hän on edustanut U17, U18, U19 ja U21-maajoukkueissa.

– Pelillisesti hänelle on suunniteltu erittäin suurta roolia meidän pallollisessa pelissä ja enimmäkseen hänet tullaan varmasti näkemään keskiakselilla keskikentällä tai kymppipaikalla. Toki hän monipuolisena pelaajana pystyy pelaamaan tarvittaessa myös laidalla, päävalmentaja Toni Kallio kommentoi tiedotteessa.