Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kela-taksin tilausnumero muuttuu Pirkanmaalla

Pirkanmaalla on 1. tammikuuta alkaen kaksi palveluntuottajaa, joilta Kelan korvaamat taksimatkat tilataan. Jatkossa asiakkaalla on mahdollisuus valita, kummalta palveluntuottajalta hän tilaa Kela-taksin.

Taksi Helsinki Oy ja Tampereen Aluetaksi Oy huolehtivat Kelan korvaamista taksimatkoista Pirkanmaalla 1. tammikuuta alkaen. Palveluntuottajat vastaavat siitä, että kaikki niiltä tilatut Kelan korvaamat taksimatkat hoidetaan tilauksen mukaisesti ja tarkoitukseen sopivalla kulkuneuvolla.

Kyseessä on kokonaispalvelu, joka kattaa taksimatkojen tilauksen, yhdistelyn ja välityksen, kuljetuspalvelujen järjestämisen ja valvonnan sekä maksuliikenteen ja raportoinnin. Maksuliikenteessä käytetään Kelan sähköistä suorakorvausmenettelyä.

Jotta Kela voi korvata taksimatkan, matka pitää tilata numerosta 0800 414 606 (Taksi Helsinki Oy) tai numerosta 0800 415 710 (Tampereen Aluetaksi Oy). Näistä numeroista tilatuista matkoista asiakas maksaa vain omavastuun, joka on enintään 25 euroa yhdensuuntaiselta matkalta. Tilauspuhelu on maksuton.

Uudet tilausnumerot tulevat käyttöön maanantaina 20. joulukuuta. Siitä lähtien niistä voi tilata matkoja, jotka tehdään 1.1.2022 alkaen. Tämän vuoden aikana tehtävät matkat tilataan vielä nykyistä tilausnumeroista.

Taksi tilataan numerosta 0800 414 606 (Taksi Helsinki Oy) tai numerosta 0800 415 710 (Tampereen Aluetaksi Oy) seuraavissa kunnissa: Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Kuhmoinen, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi.

Uudet numerot palvelevat 20.–30. joulukuuta arkisin kello 8–16 ja uudenvuodenaattona kello 8 alkaen ympäri vuorokauden.