Festarit palkittiin matkailupalkinnolla – "Heidän vastuullisuustoimenpiteensä ovat olleet esimerkillisiä ja kauaskantoisia"

Pirkanmaan festivaalit ry eli Pirfest on voittanut vuosittain jaettavan Visit Tampere Awardin.

Palkinto jaettiin tänään matkailualan Visit Festival -tapahtumassa Nokia-areenalla.

Perusteluna oli ennen akikkea se, että Pirfest on toiminnassaan pyrkinyt edistämään vastuullisuutta ja kestävän matkailun periaatteita.

Lisäksi huomiota kiinnitettiin siihen, että vastuullisuus toteutuu yrityksen arjen toiminnassa ja näkyy esimerkillisellä tavalla yrityksen viestinnässä. Palkinnon arvo on 5000 euroa.

– Pirkanmaan festivaalit ry:n toiminta on ollut laaja-alaista ja merkittävää näinä vaikeina aikoina. Heidän vastuullisuustoimenpiteensä ovat olleet esimerkillisiä ja kauaskantoisia. Tapahtumat tulevat jatkossakin olemaan merkittävä elinkeino Tampereelle ja niiden vastuullisuus sekä siitä viestiminen ovat avainasemassa, kertoo Visit Tampereen hallituksen puheenjohtaja Timo Mäki-Ullakko palkitsemisen perusteista tiedotteessa.

– Olemme todella otettuja ja iloisia tästä tunnustuksesta. Yhdistyksemme on tehnyt vuodesta 2009 asti pitkäjänteistä kehittämistyötä Pirkanmaan alueen festivaali- ja tapahtumatoimijoiden kesken, ja muun muassa ympäristö- ja yhdenvertaisuusaiheet kulkevat jatkuvasti toiminnassamme mukana. 36 festivaalin alueellinen verkostomme on Suomessa ainoa laatuaan, ja erityisesti vastuullisuusasioissa yhteiset koulutukset ja vertaistuki ovat todella tärkeitä. Palkinto tsemppaa meitä jatkamaan työtä näiden aiheiden parissa ja mahdollistaa yhdistykselle uudet saavutettavammat verkkosivut vuonna 2022, kertoo Pirkanmaan festivaalit ry:n tiedottaja Susanna Koskimaa tieodtteessa.

Lisäksi yhdistys on esimerkillisesti ja pitkäjänteisesti edistänyt pirkanmaalaisten festivaalien vastuullisuustyötä. Tästä hyvänä esimerkkinä on 2015-2016 toteutettu festivaalien saavutettavuushanke. Lisäksi vuonna 2019 Pirkanmaan festivaalit ry toteutti Vihreä Festivaali -oppaan. Yhdistys on myös aktiivisesti kannustanut jäsenfestivaaleja mukaan Valitse Vastuullisemmin -palveluun.

Tänä vuonna palkinnon saaja valittiin Visit Tampereen ja yritysten yhteistyöllä. Yritykset saivat ehdottaa palkinnon saajaksi Tampereen seudulla toimivaa matkailu- ja tapahtuma-alan yritystä. Ehdolla olivat Pirkanmaan festivaalien lisäksi Finlayson Art Area, G Livelab, Kommee Kurki ja Nem Agency. Lopullisen päätöksen palkinnon saajasta teki Visit Tampere Oy:n hallitus.

Pirkanmaan festivaalit – Pirfest ry on pirkanmaalaisten kulttuurifestivaalien verkosto, johon kuuluu 36 jäsentä. Tehtävänä on parantaa alueen festivaalien ja kulttuuritapahtumien toimintaedellytyksiä ja tehdä niitä tunnetuksi kotimaassa ja ulkomailla kestävästi ja suurella sydämellä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut