Koronapassia joutuu maanantaina esittelemään uusissa paikoissa: listalla muun muassa kaupungin uimahallit, kuntosalit ja kirjastojen yleisötilaisuudet, lainaamaan pääsee ilman

Maanantaina voimaan tulevat aluehallintoviraston tiukentuneet rajoitukset vaikuttavat joihinkin Tampereen kaupungin palveluihin ja laajentavat koronapassin käyttöä.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen mukaan asiakas- ja yleisötilat on järjestettävä siten, että asiakkaiden, toimintaan osallistuvien sekä seurueiden tartuntariskiä voidaan ehkäistä. Avin päätös on voimassa näillä näkymin vuoden loppuun saakka.

Kaupungin toiminnoissa tämä tarkoittaa joidenkin tilojen asiakasmäärien rajoittamista tai koronapassin käyttöönottoa, esimerkiksi palvelupiste Frenckellin asiakasmäärä rajoitetaan 25 asiakkaaseen kerrallaan, Frenckellissä toimii kaupungin palvelupisteiden lisäksi muun muassa Nyssen asiakaspalvelu sekä koronapassin tulostuspiste.

Lakisääteisiin kaupungin palveluihin päätöksellä ei ole vaikutusta, mutta merkittävässä osassa kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalveluita korona-passin käyttö laajenee. Korona-passin käyttö koskee vain yli 16-vuotiaita. Kasvomaskin käyttöä suositellaan 12 vuotta täyttäneille myös yleisissä tiloissa.

Tampereen kaupungin järjestämissä yleisötilaisuuksissa edellytetään koronapassin esittämistä. Tuoreet rajoitukset koskevat laajasti erilaisia asiakas- ja yleisötiloja kuten esimerkiksi urheilutiloja, kirjastoja, museoita ja teattereita, myös näissä edellytetään koronapassia.

Koronapassi vaaditaan uimahallien yleisövuorojen, kuntosalien, seura- ja ohjausryhmien 16 vuotta täyttäneiltä käyttäjiltä.

Näin toimitaan

Sisäliikunta: Seuravuorojen vastuuhenkilöt huolehtivat siitä, että kaikilla yli 16-vuotiailla osallistujilla on koronapassi.

Uimahallit: Seuravuorojen vastuuhenkilöt huolehtivat siitä, että kaikilla yli 16-vuotiailla osallistujilla on koronapassi. Mikäli vuoro on uimahallin normaalina aukioloaikana, tarkistetaan koronapassi myös seurojen vuorolle tulevilta. Koronapassi tarkistetaan tarkastuspisteellä tai lippukassalla.

Yleisötilaisuudet: Edellytetään koronapassin esittämistä sisäänpääsyssä vuoden loppuun saakka.

Museot: Vapriikissa, Milavidassa, Sara Hildénin -taidemuseossa ja Tampereen taidemuseossa ja Muumimuseossa museokäynneillä kaikkien 16 vuotta täyttäneiden tulee esittää koronapassi.

Kulttuuritalot: Kulttuuritalo Laikussa, Lasten kulttuurikeskus Rullassa, Haiharan taidekeskuksessa ja Hiedanrannan kulttuuritapahtumissa kaikkien 16 vuotta täyttäneiden tulee esittää koronapassi.

Tampere Filharmonia: Tampere Filharmonian konsertteihin sisäänpääsyssä noudatetaan Tampere-talon ohjeistuksia. Tampere-talossa sisäänpääsyssä koronapassia edellytetään kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä.

Kirjastot: Tampereen kaupungin kirjastossa asioidessa lainaus- tai kokoelmapalveluissa ei tarvitse esittää koronapassia. Kirjaston tiloissa järjestettävissä yleisötilaisuuksissa kaikkien 16 vuotta täyttäneiden tulee esittää koronapassi.

Työväenopisto: Työväenopiston järjestämissä yleisötilaisuuksissa kaikkien 16 vuotta täyttäneiden tulee esittää koronapassi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut