Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronapassia joutuu maanantaina esittelemään uusissa paikoissa: listalla muun muassa kaupungin uimahallit, kuntosalit ja kirjastojen yleisötilaisuudet, lainaamaan pääsee ilman

Maanantaina voimaan tulevat aluehallintoviraston tiukentuneet rajoitukset vaikuttavat joihinkin Tampereen kaupungin palveluihin ja laajentavat koronapassin käyttöä.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen mukaan asiakas- ja yleisötilat on järjestettävä siten, että asiakkaiden, toimintaan osallistuvien sekä seurueiden tartuntariskiä voidaan ehkäistä. Avin päätös on voimassa näillä näkymin vuoden loppuun saakka.

Kaupungin toiminnoissa tämä tarkoittaa joidenkin tilojen asiakasmäärien rajoittamista tai koronapassin käyttöönottoa, esimerkiksi palvelupiste Frenckellin asiakasmäärä rajoitetaan 25 asiakkaaseen kerrallaan, Frenckellissä toimii kaupungin palvelupisteiden lisäksi muun muassa Nyssen asiakaspalvelu sekä koronapassin tulostuspiste.

Lakisääteisiin kaupungin palveluihin päätöksellä ei ole vaikutusta, mutta merkittävässä osassa kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalveluita korona-passin käyttö laajenee. Korona-passin käyttö koskee vain yli 16-vuotiaita. Kasvomaskin käyttöä suositellaan 12 vuotta täyttäneille myös yleisissä tiloissa.

Tampereen kaupungin järjestämissä yleisötilaisuuksissa edellytetään koronapassin esittämistä. Tuoreet rajoitukset koskevat laajasti erilaisia asiakas- ja yleisötiloja kuten esimerkiksi urheilutiloja, kirjastoja, museoita ja teattereita, myös näissä edellytetään koronapassia.

Koronapassi vaaditaan uimahallien yleisövuorojen, kuntosalien, seura- ja ohjausryhmien 16 vuotta täyttäneiltä käyttäjiltä.