Nokian jätevedenpuhdistamossa vuoto – rikkoutumisen syynä pakkanen ja ikääntyneet putket

Nokian Veden jätevedenpuhdistamossa Kullaanvuoressa on havaittu vuoto, minkä vuoksi osittain käsiteltyä jätevettä pääsee valumaan Nokianvirtaan. Tuoreiden näytteiden perusteella Nokian Vesi arvioi, että kyse on lähes kokonaan puhdistetusta jätevedestä. Vuodolla ei ole Nokian Veden mukaan vaikutusta juomaveteen.

– Työntekijämme huomasi vuodon tänään aamulla noin kello 8. Olemme välittömästi lähteneet selvittämään tilannetta ja ilmoittaneet asiasta viranomaisille. Paikalla on imuautoja, joilla tyhjennetään myös allasta, kertoo Nokian Veden toimitusjohtaja Ilkka Laukkanen tiedotteessa.

Tarkkaa vuotokohtaa ei ole vielä löydetty. Kyse on joko altaan tai tontilla kulkevan putken rikkoutumisesta. Rikkoutumisen syyksi epäillään pakkasten nopeaa lauhtumista ja jo ikääntyneitä rakenteita sekä putkia. Kullaanvuoren puhdistamo on rakennettu kahdessa osassa, vuosina 1974 ja 1986. Nokian uuden vedenpuhdistamon rakentaminen on suunnitteilla, laitoksen kilpailutus etenee tammikuussa.

Vuotokohta on paikannettu puhdistamon yhteen puhdistuslinjaan. Jätevedenpuhdistamon toiminta jatkuu toisella, erillisellä puhdistuslinjalla. Tarvittavia korjaustoimia tehdään myös viikonloppuna.

Vuotaneen, osin prosessoidun jäteveden määrästä ei ole vielä tarkkaa tietoa. Vuotokohta purkautuu kuitenkin runsaaseen ja voimakkaasti virtaavan veteen, minkä vuoksi näkyviä vaikutuksia ei ole tällä tietoa odotettavissa. Nokianvirran vedestä otetaan yhä näytteitä ja vaikutuksia vedenlaatuun selvitetään.

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut