Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syyte: Mies yritettiin ampua Tampereen keskustassa – syyttäjän mukaan kyseessä oli tilaustyö, syytettyinä yhteensä kuusi miestä

Aluesyyttäjä Olli Sulkonen vaatii kahdelle miehelle yli neljän vuoden mittaisia vankeusrangaistuksia liittyen tapon yritykseen, joka sattui Tampereen keskustassa elokuussa 2019. Tuolloin toinen miehistä ampui miestä käsiaseella sillä seurauksella, että luoti osui tätä alavartaloon.

Osuman seurauksena uhri kaatui katuun ja löi päänsä. Luoti on aiheuttanut verenvuotoa lonkkavaltimossa sekä vaurioittanut virtsarakkoa. Lisäksi uhrin paksusuoleen on tullut osuman seurauksena kaksi reikää.

Välikohtauksen taustalla on syyttäjän mukaan toisen miehen ja uhrin välinen riita, jonka seurauksena toinen mies on yllyttänyt ampujaa tekoonsa. Ampuja itse ei ole syyttäjän mukaan ollut uhrinsa kanssa riidoissa.

Aseen ampuja on saanut kolmannelta mieheltä, jolle luettiin syytteet avunannosta tapon yritykseen sekä ampuma-aserikoksesta. Syyttäjän mukaan mies on antanut ampujalle käyttöön aseen. Aseeseen ei ole ollut hallussapitolupaa.

Tämän jälkeen kolme henkilöä on yrittänyt auttaa ampujan karkuun Suomesta. Yksi heistä on vienyt ampujan autollaan Tampereelta Helsingin satamaan, jossa on matkustanut tämän kanssa yhdessä laivalla Viroon. Virossa kaksi muuta ovat pyrkineet auttamaan tämän pakoa ostamalla ampujalle lentolipun reitilla Tallinna-Tukholma-Lontoo. Heistä toinen on myöntänyt menetelleensä syytteessä kuvatulla tavalla.

Ampujalle ja teon tilaajalle vaaditaan yli neljän vuoden mittaisia vankeusrangaistuksia. Aseen hankkineelle vaaditaan ehdollista vankeusrangaistusta, rikoksentekijän suojelemisesta syytetyille sakkorangaistuksia.