Käteismaksu siirtyy Nysse-liikenteessä historiaan – myös yölisä poistuu kausilipuista

Käteismaksu päättyy busseissa kesäliikennekauteen siirryttäessä 6.6.2022. Asiasta päätti torstaina kokoontunut Tampereen joukkoliikennelautakunta.

Useamman kuukauden siirtymäajalla turvataan asiakkaille mahdollisuus hankkia joko matkakortti tai esimerkiksi ennakkokertalippuja. Yölisä poistetaan kaikista kausilipuista (30, 90 ja 360 vuorokautta) ensi vuonna 1. helmikuuta alkaen.

Käteisellä voi muutoksen jälkeenkin ostaa ennakkokertalippuja sekä matkakortille ladattavia lippuja kaikilla jälleenmyyjillä ja Nyssen asiakaspalvelupisteessä. Lisäksi käytössä on lähimaksu.

Kausilipulla matkustavalta peritään tällä hetkellä yölisä kello 00.00 – 04.40 välisenä aikana (pois lukien opiskelijan 30 vuorokauden kausilippu). Opiskelijoiden 30 vuorokauden kausilipusta yölisä poistettiin samalla, kun lipputuote siirtyi Nysse Mobiiliin. Muutoksen myötä kaikki kausiliput toimivat samalla periaatteella, mikä mahdollistaa myöhemmin myös muiden kausilippujen myymisen Nysse Mobiilissa.

Muutokset jäivät pöydälle Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan kokouksessa marraskuussa ja ne hyväksyttiin torstain kokouksessa muuten sellaisenaan, mutta voimaantuloaikoja muutettiin, jotta siirtymäaika on riittävän pitkä.

Päätökseen lisättiin yksimielinen ponsi: joukkoliikennelautakunta edellyttää, että ennakkokertalippujen myyntipisteen on löydyttävä jokaisesta seudun kunnasta.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut