Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereella valmistaudutaan jo 5–11-vuotiaiden rokottamiseen – Ensin pitäisi saada lapsille tarkoitettuja rokotteita ja määritellä riskiryhmiin kuuluvat

Tampereella ja Orivedellä valmistaudutaan 5–11-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien koronarokotuksiin, tiedottaa Tampereen kaupunki.

Rokotukset voidaan aloittaa sen jälkeen, kun lapsille tarkoitettuja rokotteita on saatu Suomeen ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on määritellyt lasten riskiryhmät, joille rokotetta suositellaan.

Tamperelaisten ja orivesiläisten 5–11-vuotiaiden riskiryhmien rokotukset keskitetään Hatanpään koronarokotusyksikköön, jonne perustetaan oma linja lasten rokotuksia varten.

Rokotusyksikkö on Hatanpään terveysaseman viereisessä C-rakennuksessa (Hatanpäänkatu 24), jossa on aiemmin toiminut muun muassa pandemiavastaanotto sekä korva- ja silmäyksikkö.

Aikoja 5–11-vuotiaiden riskiryhmien rokotuksiin ei voi vielä varata. Rokotusten ja ajanvarauksen alkamisesta tiedotetaan myöhemmin tarkemmin.