Tapio Visakorpi aloittaa Tampereen yliopiston vararehtorina – "Yt-neuvotteluiden taustalla on pyrkimys siihen, että..."

Lääketieteen tohtori Tapio Visakorpi aloittaa Tampereen yliopiston tutkimuksesta vastaavana vararehtorina 1. tammikuuta. Visakorpi toimii tällä hetkellä lääketieteen ja terveysteknologian tiedekunnan dekaanina.

Keskeisimmäksi asiaksi uudessa tehtävässään Visakorpi näkee tiedekuntien tukemisen. Hän kertoo asiasta yliopiston tiedotteessa.

– Tärkeintä on luoda sellainen ympäristö, missä tutkijat pärjäävät ja menestyvät. Koen tärkeäksi kehittää myös yli tiedekuntarajojen ja yliopistotasolla tapahtuvaa toimintaa, Visakorpi sanoo.

Visakorpi aloittaa viisivuotisen kautensa tutkimuksesta vastaavana vararehtorina tuulisessa tilanteessa. Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston fuusioituminen vuonna 2019, sitä seuranneet yhteistoimintaneuvottelut ja meneillään oleva kampuskehitys kulkevat arjessa väistämättä mukana.

– Turbulenssi on tyypillistä, kun tehdään näin iso fuusio kuin meillä. Se on ikävää, mutta ohimenevänä ilmiönä sen kyllä kestää. Yliopiston menestymisen kannalta on kuitenkin tärkeää, että töyssyt saadaan tasaantumaan ja päästään rakentamaan tietä eteenpäin, Visakorpi sanoo.

– On myös hyvä muistaa, että yt-neuvotteluiden ja kampuskehityksen taustalla on pyrkimys siihen, että taloudellisista rajoitteista huolimatta pääsisimme kehittämään muun muassa tutkimustoimintaa ja meillä olisi voimavaroja siihen. Nyt suoritettavilla toimilla tehdään niitä voimavaroja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut