Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hatanpäälle avautuu perjantaina uusi koronarokotusyksikkö – aikoja voi jo varata, taustalla suuri kysyntä

Tampere lisää koronarokotusaikoja suuren kysynnän vuoksi. Aikoja tulee uuteen Hatanpään koronarokotusyksikköön (Hatanpäänkatu 24 C), joka avautuu jo perjantaina. Hatanpäällä rokotuksia annetaan aluksi vain ajanvarauksella.

Tampereen kaupunki kertoo asiasta tiedotteessa.

Hatanpäälle voi varata ajan ensimmäiseen tai toiseen rokotukseen. Kolmanteen rokotukseen voit varata ajan, jos olet joko yli 60-vuotias tai kuulut Ulkoinen linkkiriskiryhmään 1 tai 2 ja toisesta rokotuksestasi on kulunut vähintään kuusi kuukautta.

Ajanvaraus Hatanpään koronarokotusyksikön joulukuun rokotuksiin on auennut torstaina kello 10: ajan saa varattua verkosta osoitteessa tampere.fi/koronarokotukset tai puhelimitse numerosta 03 5657 0023. Aikoja on tarjolla rajoitetusti, mutta niitä lisätään joulukuun aikana.

Tampereella ei voida vielä aikaistaa kolmatta rokotusta eikä avata kolmannen rokotuksen ajanvarausta perusterveille alle 60-vuotiaille, koska moni tamperelainen ikäikäihminen ja vakavalle koronavirusinfektiolle altis ei ole vielä saanut kolmatta rokotustaan.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistuksen mukaan ikääntyneiden kolmannet rokotukset ovat etusijalla ja kuntien on huolehdittava siitä, että rokotusjärjestyksessä edetään vanhimmasta nuorimpaan. Uusien ikäryhmien rokottaminen ei saa myöskään hidastaa ensimmäisten ja toisten annosten antamista.