Aluehallintovirasto valmistelee uusia rajoituksia Pirkanmaalle – päätös tällä viikolla, rajoitukset voimaan maanantaina

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto valmistelee asiakas- ja toimintatilojen käytön rajoittamista Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella heikentyneen koronatilanteen vuoksi. Päätös annetaan tällä viikolla ja rajoitusten on määrä tulla voimaan maanantaina 13. joulukuuta.

Tartuntatautilain pykälään 58 d perustuva päätös tilojen käytöstä koskee laajasti erilaisia asiakas- ja yleisötiloja, kuten kaupat, urheilutilat, kirjastot, museot ja teatterit. Päätöksen mukaan tilojen käytöstä vastaavien toimijoiden on järjestettävä toiminta siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä.

Toimija voi esimerkiksi rajoittaa asiakasmäärää, porrastaa kävijöiden osallistumista ja/tai tehdä tilaan ja asiakaspaikkojen sijoitteluun liittyviä järjestelyjä.

Päätös koskee asiakasmäärästä riippumatta urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistystoimintaan käytettyjä tiloja, kuten kuntosaleja, sisäliikuntatiloja ja yleisiä saunoja. Muiden tilojen osalta päätöstä on noudatettava, jos kyseessä on yli 10 henkilön sisätila tai yli 50 henkilön ulkotila.

Vaihtoehtona määräyksille voidaan edellyttää koronapassia.

Määräys ei vaikuta aluehallintoviraston aiempaan, kokoontumisrajoituksia koskevaan päätökseen Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut