Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Naisten kiekkomaajoukkue on valittu olympialaisiin valmisteleviin otteluihin – Myös Noora Räty palaa mukaan haastamaan Ilveksen Anni Keisalaa

Suomen naisten jääkiekon A-maajoukkue on nimetty valmistaviin otteluihin ennen olympialaisia. Ne pelataan Tshekkiä vastaan 15. ja 17. joulukuuta. Mielenkiintoista on, että pelaajalistassa mukana on myös maalivahti Noora Rädyn nimi. Noora Rätyä on monen vuoden ajan pidetty maailman parhaana naismaalivahtina jääkiekossa.

Rädyn valinta joukkueeseen ei ollut its estäänselvyys, sillä Rädyllä oli jälleen kerran julkista sananvaihtoa päävalmentaja Pasi Mustosen kanssa syksyn aikana. Mustosta ei miellyttänyt Rädyn aiempi ratkaisu jättäytyä pois elokuussa Calgaryssä järjestetyistä MM-kisoista: Räty päätti jäädä Yhdysvaltoihin työperusteisesti, kun maajoukkue olisi tarvinnut maalivahtia mukaansa.

Räty tarjoaa kovan haasteen Ilveksen Anni Keisalalle, joka käytti näytön paikkansa kun Räty oli pois ja sementoi osaltaan paikkansa maajoukkueen ykkösveskarina. Kolmaskaan vaihtoehto ei ole hullumpi, sillä myös Meeri Räisäsellä on kokemusta kovista paikoista maajoukkuetasolla.

Tamperelaispelaajia joukkueessa on Anni Keisalan lisäksi muitakin: nuori, Tapparaa edustava Sanni Vanhanen on mukana hyökkäyksessä. Lisäksi Luleå HF:n Petra Nieminen on kotoisin Tampereelta, ja saman seuran puolustaja, kapteeni Jenni Hiirikoski on Lempäälästä.