Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Elikeinoelämä listasi suosikkinsa Tampere-Pirkkalan tärkeimmistä lentokohteista – Yksi nousi ylitse muiden

Liike-elämä: Yhteyden korvaaminen busseilla ei miellytä kyselyyn vastanneita pirkanmaalaisyrityksiä.

Säilyttäkää pysyvästi vähintään aamulento Helsinkiin ja iltalento sieltä takaisin. Näin Tampereen kauppakamarin jäsenyritykset tiivistävät tärkeimmän toiveensa lentoyhtiöille kyselyssä, joka koski liikelentomatkustusta Tampere-Pirkkalan asemalta.

– Hyvät lentoyhteydet läpi päivän Tampereen ja Helsingin välillä ovat kaiken perusta omalle henkilöstöllemme, mutta myös nykyisen asiakas- ja kumppaniverkostomme syventämiseksi kuin myöskin uusien asiakkaiden ja kansainvälisten työntekijöiden hankkimiseksi, Tampereen Tiivisteteollisuus Oy:n toimitusjohtaja Aleksi Arpiainen kommentoi.

Marraskuussa 2021 tehtyyn kyselyyn vastanneista 279 yrityksestä 86 prosenttia piti erittäin tärkeänä tai tärkeänä, että Tampere-Pirkkalasta pääsee Helsingistä lähteviin jatkolentoihin.

Jatkomahdollisuus Helsingin kansainvälisiltä lennoilta takaisin Tampere-Pirkkalaan on erittäin tärkeää tai tärkeää 84 prosentille vastanneista. Myös vieraiden ja asiakkaiden on päästävä lentäen Tampereelle, ilmoitti 85 prosenttia vastanneista.

Vastanneet yritykset vieroksuvat Finnairin tänä syksynä julkaisemia suunnitelmia korvata Tampere-Pirkkalan lentoyhteydet busseilla. Yli 80 prosenttia vastanneista ilmoitti, että ei käyttäisi linja-autoyhteyttä lainkaan tai käyttäisi sitä erittäin harvoin.

Tampereen kauppakamari arvioi, että kyselyyn vastanneista yrityksistä tehtiin noin 50 000­–60 000 ulkomaanmatkaa vuodessa ennen koronaa. Matkoista noin 47 prosenttia alkaa Tampere-Pirkkalan lentoasemalta tai päättyy sinne.

Hyvät lentoyhteydet läpi päivän Tampereen ja Helsingin välillä ovat kaiken perusta omalle henkilöstöllemme, mutta myös nykyisen asiakas- ja kumppaniverkostomme syventämiseksi.

59 prosenttia vastanneista katsoi omien ja yrityksestä tehtävien ulkomaan työmatkojen määrän palaavan pandemian jälkeen entiselleen tai lisääntyy. Vastaavasti noin 40 prosenttia uskoi, että ulkomaantyömatkat vähenevät.

– Meillä on noin parikymmentä työntekijää, jotka lensivät ennen korona-aikaa tarpeen mukaan joko viikoittain tai kuukausittain. Käytimme näissä lennoissa pääasiassa Tampere-Pirkkalaa lähtö- ja paluupisteenä. Digitalisoituminen etenkin myynnissä on hieman vähentänyt tulevaa matkustamisen tarvetta, mutta kasvava liiketoimintamme tulee jatkossakin tarvitsemaa lähes entisenlaista lentomatkailua, Arpiainen kertoo.

Ylöjärveläisen Avant Tecno Oy:n viennin ja kotimaan myyntipäällikkö Jukka Vaattovaara muistuttaa yrityksen olevan hyvin vientivetoinen, mikä tarkoittaa sitä, että moni työntekijä hankinta- ja myyntipuolella matkustaa paljon lentäen Tampere-Pirkkalasta.

– Viennin puolella on useita henkilöitä, joilla on yli 100 matkapäivää vuodessa. Matkoista valtaosa tehdään lentäen, Vaattovaara kertoo.