Kiekko siirtyi Hakametsästä Nokia-areenalle – "Ottelutapahtuma tulee uudistumaan aika lailla"

Hieman yli viisi vuosikymmentä siinä meni, kun Hakametsän jäähalli palveli Ilveksen ja Tapparan miesten edustusjoukkueita jääkiekon pyhättönä. Joulukuussa 2021 on alkanut areena-aika, joka on saanut Ilveksen myynti- ja tapahtumapäällikön Lasse Fihlin ja Tapparan kehitysjohtajan Aki Hautamäen hieman häkeltyneeksikin.

– Puhutaanhan tässä suurista puitteista. Ottelutapahtuma tulee uudistumaan aika lailla: digitalisaatio tulee olemaan siinä keskeisessä roolissa. Led-kaukalo, jossa on animaatiografiikkaa, on yksi aspekti kokonaisuutta. Ottelutapahtumia pystytään elävöittämään kaiken kaikkiaan aika lailla varsin erätauoilla, Hautamäki sanoo.

Raipe Helmisen erikoistaito, lättysyöttö, lähtee Nokia-areenan jäällä varmasti olosuhteiden puolesta, jos pelimannilla on vaan koordinaatio riittävän hyvin hanskassa.

– Se mitä täällä on päästy harjoittelemaan, niin jäästä on tullut pelkkää myönteistä palautetta. Jäätä ei vedetä enää millään rätillä, vaan käytössä on nopeasti jäätyvä jääsumu. Erätauko kun alkaa niin se on siitä kuusi minuuttia, kun kaksi zambonia on hoitanut hommansa, Hautamäki kuvailee.

Paikan päällä ei ole ainakaan vielä nähty muiden liigaseurojen edustusta.

– Kaikille liigaseuroille lähetetään tietopaketit siitä, mitä on luvassa, Hautamäki kertoo.

Lasse Fihl kuuntelee Hautamäen näkemyksiä hyvin yksimielisessä hengessä.

– Kollegan näkemyksen pystyy hyvin jakamaan. Puitteet ovat viimeisen päälle. Ottelutapahtumia kehitetään pikku hiljaa, tässä on nyt niin paljon uusia asioita että uusia elementtejä tuodaan pikku hiljaa lisää.

Uudet asiat koskevat myös pelaajia, joille isot puitteet tarjoavat toisaalta paljon mahdollisuuksia, toisaalta myös paljon sentyyppisiä uusia asioita että niihin on oma tottumisensa.

– Pelaajat ovat uuden äärellä. Muutimme tänne viime keskiviikkona, ja tottuminen vie aikansa.

On monia tamperelaisia, jotka ovat tottuneet matkustamaan viimeisen 56 vuotta Hakametsään jääkiekkoa katsomaan.

– Jos olet tottunut Hakametsän ottelutapahtumaan, niin tämä on siihen verrattuna varmasti uudenlainen elämys, Fihl sanoo.

Jääkiekko

Nokia-areena

Avattiin yleisölle viime viikon perjantaina.

Avaustapahtumina koettiin perjantaina ja lauantaina jääkiekon SM-liigan paikallisottelut Ilveksen ja Tapparan välillä.

Seuraavan kerran Tappara pelaa kotiottelun areenalla tänään SaiPaa vastaan kello 18.30 alkaen.

Ilveksen seuraava kotiottelu pelataan maanantaina 13. joulukuuta Kärppiä vastaan kello 18.30 alkaen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut