Keskiviikosta alkaen Tampereella liikennöi ratikka, jossa on hohtavasta teipistä tehtyä taidetta – "Ajatus on ilmentää hehkua", katso kuvat ja video

Keskiviikkona liikennöintinsä aloittavan Tampereen taideratikan kylkiin tulevat taideteokset on valittu. Teoksia valittiin viisi, ja jokainen kulkee ratikan mukana puolen vuoden ajan.

Ensimmäiseksi työnsä ratikkaan saa yleisö äänestyksen selkeästi voittanut Mari Hyden The Glow -teos, jonka idea perustuu hohtaviin teippauksiin. Teippauksia on nähtävillä myös ratikan sisätiloissa.

– Idea tuli vastaan heti suunnittelutyön alkaessa. Ajatus on ilmentää hehkua, jonka toivon mukaan myös matkustajat ottavat vastaan hyvillä mielin. Tässä on vastavoimaa pimeälle vuodenajalle, Hyde sanoo.

– Idea pohjautuu hohtavan teippaustarran käyttöön kuvituksen valkoisissa linjoissa: tausta on tumma, ja hahmot kirkkaan sinisen ja turkoosin sävyisiä linjapiirroksia.

Hyde ei ole päätoiminen taiteilija. Kahden lapsen äiti ja taiteen maisteri tekee päivätyönään graafista suunnittelua Nokian Renkaiden palveluksessa.

– Taiteen tekeminen on kulkenut aina rinnalla. Se kiinnostaa nii n tekijänä kuin kokijanakin.

Tamperelainen kertoo enemmän taideratikasta keskiviikon lehdessä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut